Estrenes cinematogràfiques en català

16.12.2014

Divendres passat 12 de desembre es van estrenar les pel·lícules Jauja, Al rescat de Santa Claus, Les malifetes de l’Emil doblades al català, amb el suport de la Direcció General de Política del Departament de Cultura.

Fotograma del film Jauja

Fotograma del film Jauja

Jauja

Coproducció argentina, estadounidenca, mexicana i holandesa dirigida per Lisandro Alonso i protagonitzada per Viggo Mortensen i Ghita Norby. Durant l’Antiguitat hom creia que Jauja era la terra mitològica de la felicitat i l’abundància. Moltes expedicions s’han emprés per a mirar de descobrir i trobar aquesta terra meravellosa. Amb el pas del temps la llegenda ha anat creixent desmesuradament, degut, com de costum, a les exageracions de la gent. L’únic de cert, però, de tota aquesta història és que tots aquells que han tractat de trobar aquest paradís han acabat desapareixent.

Al rescat de Santa Claus (Saving Santa)

Film d’animació fet per ordinador que narra les aventures de Bernard, un elf molt simpàtic però una mica maldestre. El seu somni és unir-se a l’equip de grans inventors que treballen per a Santa Claus i que fan que la màgia del Nadal es faci realitat.

Les malifetes de l’Emil 

Film d’animació infantil basat en un dels personatges d’Astrid Lindgren, creadora d’altres personatges literaris tan populars com Pippi Calcesllargues i Karlsson de les teulades. L’Emil és un noi a qui li agrada molt ajudar, però sovint la seva amabilitat el porta a fer trapelleries. És per això que l’enviaran al magatzem de la llenya, on s’estarà assegut en silenci tallant figures de fusta.

Les malifetes de l’Emil forma part del Pack Màgic de Nadal, un cicle de cinema infantil en català que es durà a terme del 13 de desembre de 2014 a l’11 de gener de 2015 als cinemes de Catalunya, i que ofereix una selecció de pel·lícules infantils de producció internacional. Els altres films que es projectaran són: La petita Anna i el tiet llargarut, Laban, el petit fantasma. Quina por! i El bosc en perill.

Podeu informar-vos del lloc i hora de les projeccions aquí.