Fins a la resurrecció de la carn

6.05.2016

Aquest dissabte es reprèn a Alella el cicle Poesia als Parcs amb un recital singular. Els valencians Francesc Anyó i Borja Penalba converteixen els versos de Vicent Andrés Estellés en un gran àpat de poesia. El recital tindrà lloc aquest dissabte 7 de maig a les 12h a Can Llimona. Riera de la Coma Clara, 1 Alella. Si plou el recital es farà a Can Manyé, Riera Fosca, 42, 08328 Alella.

Francesc Anyó i Borja Penalba

Francesc Anyó i Borja Penalba

Francesc Anyó i Borja Penalba han publicat a Onada Edicions el llibre disc Estellés de mà en mà, un volum en què fan una tria i tota una declaració d’amor al poeta valencià: “Embriagats de l’univers estellesià, diem, mengem, plorem i amem, riem, cridem; i sempre, sempre gaudim. Orgiàsticament, imperativament”, diuen al pròleg del seu llibre. Estellés de mà en mà és un viatge apassionant per l’univers estellesià. “Un univers concret i precís, dolç, amarg, alegre, tràgic, divertit, dramàtic, soreneguer, culte, malparlat…”.

Francesc Anyó és actor i ha fet també doblatge, publicitat, recitals, traduccions i adaptacions teatrals. Borja Penalba és compositor, productor, arranjador i músic de llarga trajectòria. En el seu espectacle, Penalba i Anyó persegueixen l’efecte Estellés: “la contundència amb la qual arriba i colpeja a l’instant de llegir-lo, al segon de sentir-lo”. Per aconseguir-ho, procuren subratllar la col.loquialitat de la llengua poètica d’un autor que sempre se l’ha anomenat ‘poeta del poble’. “La nostra arma més poderosa és el So, i és per això que hem triat diferents expressions sonores per traduir i agrupar acústicament tot allò que Estellés ens encomana”. Penalba i Anyó busquen en els versos del poeta els silencis, els sospirs, els gemecs, els sorolls, els crits i els cants. Dins la secció de gemecs hi han inclòs el poema ‘Els amants’, que podeu escoltar en aquest àudio.