Es posa en marxa la segona edició del Re-mou-te

17.06.2016

L’ Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i la Fundació SGAE organitzen aquest concurs per apropar creadors de dansa de diferents generacions i posar en valor el llegat coreogràfic de Catalunya.

Foto: La Costa Comunicació

Foto: La Costa Comunicació

La transmissió de coneixement entre els artistes de diferents edats i amb diferents punts de vista permetrà revisar i revisitar peces coreogràfiques ja creades, per arribar a la creació i presentació d’un nou treball, ja sigui una deconstrucció, una continuació del treball original, etc., amb total llibertat per als creadors/es que es trobin, tant a nivell d’estils com de format (espectacle, vídeo, taller, intervenció, exposició, instal·lació, etc.).

Formaran part Re-mou-te 2016 les companyies catalanes que es van crear coincidint amb els inicis de la dansa contemporània a Catalunya: Ballet Contemporani de Barcelona (1977-1997), Cia. Avelina Argüelles (1980-1998) i La Sota de Bastos (1985-1996), i creadors i/o creadores que estiguin interessats en fer una nova creació partint del material existent, escollits mitjançant convocatòria. El projecte creatiu anirà acompanyat d’un enregistrament en les diferents fases del procés per tal de documentar-lo i poder disposar d’un material que formarà part de l’arxiu gràfic de la història de la coreografia contemporània catalana.

Els coreògrafs i coreògrafes interessats en participar a Re-mou-te 2016 hauran de triar una d’aquestes tres peces per a fer el treball de revisió: Frida (1993) de Ballet Contemporani de BarcelonaEl món, la carn (l’últim cop) (1995) de Cia. La Sota de Bastos, i Perfums (1993) de Cia. Avelina Argüelles. Les bases de la convocatòria   s’han fet públiques avui i el termini de presentació de sol·licituds comença avui i és fins al 27 de juny. 

Ahir al matí, a la seu de la SGAE a Catalunya, es va celebrar la roda de premsa de presentació de Re-mou-te 2016 amb l’assistència de Gemma Calvet , presidenta de l’APdC; Ramon Muntaner , director de la SGAE a Catalunya i Balears, i Anna Valls , directora del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre. Els van acompanyar els coreògrafs Amèlia Boluda i Jordi Cardoner.

Els nous treballs coreogràfics es presentaran al públic el 21 d’octubre a La Caldera. Les sol·licituds es poden presentar del 6 al 27 de juny.