Es posa en marxa la Mòstra de Cinèma Occitan

1.07.2016

La Mòstra de Cinèma Occitan, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística i en col·laboració amb institucions, universitats, entitats culturals i empreses de Catalunya i Occitània, es va posar en marxa amb l’objectiu de promoure el coneixement de la realitat de la llengua occitana i oferir una plataforma de difusió de la cinematografia en aquesta llengua. Enguany, que arriba a la novena edició, aterrarà a 32 municipis de Catalunya, França i Itàlia i es faran, en total, més de 96 sessions d’exhibició.

L'interior del cinema Alhambra, a La Garriga (Foto Lluís Salvadó)

L’interior del cinema Alhambra, a La Garriga (Foto Lluís Salvadó)

Alàs, Arenys de Mar, Aurinhac, Barcelona, Canet de Mar, Castelló d’Empúries, Foish, Girona, Les, Lleida, Martignano, Narbona, Pàmias, Prada de Conflent, Premià de Mar, Tarragona, Tolosa, Vielha, entre d’altres, són alguns dels municipis als quals es podran veure els sis films que es projectaran a la Mòstra. Són Cathare (1999), En Cap (2015), Ibòs en Bigòrra. Entre mutacions e mites (2014), Lo sumi de la lenga vai a Montpelhièr (2016), Trobadors (1995) i Vòutz de lo sambuc (2010). Les pel·lícules es podran veure subtitulades en català, tasca de la qual s’ha encarregat la Càtedra d’Estudis Occitans de la Universitat de Lleida.

La Mòstra, que va donar el tret de sortida aquest mes de juny amb la reproducció d’En Cap i Cathare a l’IEC, durarà fins al desembre. En aquest enllaç podeu consultar el calendari.