Es convoquen els XIII Premis d’Educació en el Lleure

3.04.2017

La Fundació Carulla torna a convocar els XIII Premis d’Educació en el Lleure, en col·laboració amb la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, que volen estimular i reconèixer els projectes que afavoreixen el sentiment de pertinença, el coneixement del territori, el servei a la comunitat i l’aprenentatge d’habilitats i valors. Enguany són cinc premis dotats amb 4.000€ per a nous projectes, per a una experiència i per a la trajectòria d’una entitat.

Nens a la muntanya | Foto: Pixabay

Tres nous premis

Enguany es presenten dues novetats: d’una banda, s’aposta per estimular projectes nous, per la qual cosa s’han creat tres premis nous, destinats a promoure iniciatives noves. De l’altra, es vol contribuir al desenvolupament dels projectes guanyadors amb un acompanyament metodològic per part de professionals del món de l’educació en el lleure i d’experts en la temàtica dels projectes guanyadors.

Aquests tres premis s’atorgaran a projectes que afavoreixin el coneixement del país des d’un punt de vista lingüístic, cultural, geogràfic i històric, i es valoraran els projectes que posin èmfasi en la transformació social dels barris i municipis, en les estratègies per incloure col·lectius vulnerables en els projectes i les activitats, i en el treball en xarxa amb la resta d’agents del territori.

A més dels tres nous premis, els XIII Premis d’Educació en el Lleure també volen reconèixer una experiència i la trajectòria d’una entitat. El jurat està format per Carles Barba, Josep Gonzàlez-Agàpito, Fabian Mohedano, Oriol Recasens, Edgar Iglesias, Rafa Ruiz de Gauna, Marta Rosàs i Marta Vilalta.

Com presentar-s’hi

El termini de presentació de propostes finalitzarà el 16 de juny del 2017 i per optar als guardons cal omplir el formulari d’inscripció que hi ha al web de la Fundació. Les propostes poden ser presentades per entitats de base de totes les terres de llengua catalana, i les entitats guardonades en edicions anteriors s’hi podran presentar tres anys després de guanyar el premi. No poden optar-hi federacions i associacions d’entitats.