Enric Sagrera o el moment del llibre digital

2.02.2017

El món del llibre està canviant. L’emergència del llibre digital no ha desbancat les edicions de paper, ni la venda d’ebooks s’ha disparat com alguns havien vaticinat ara fa cinc anys. Mentrestant, els grans grups editorials han posat el seu catàleg a l’abast del lector digital perquè no sigui dit: oferir una oferta d’ebooks legal ha estat el primer pas per deslegitimar la pirateria. Amb tot, la revolució digital ha estat preventiva, ja que els preus dels ebooks no es corresponen a les expectatives dels consumidors. Per als grans grups, el negoci digital és encara un segment marginal del compte de resultats. Evitar els transvasament de lectors a les tauletes i retenir-los al mercat de paper (que dóna més marge) és l’objectiu del sector editorial.

Enric Sagrera

Ningú no dubta que l’ebook té un gran futur per davant, però pocs semblen adonar-se de les possibilitats presents del llibre digital. I el mercat avui és per al qui se’l treballa. Un dels homes més actius i encertats en aquesta franja de mercat és Enric Sagrera, soci fundador de Bebookness, una plataforma tecnològica que edita i distribueix ebooks tant d’autors que s’autoediten com d’editorials que confien en el seu servei. Bebookness s’adreça sobretot a particulars que necessiten donar sortida a un contingut propi o desitgen publicar un llibre. Enric Sagrera els ofereix assessorament editorial i els garanteix la publicació del seu llibre en format digital en 72 hores. Bebookness no és una editorial que filtra amb criteris de qualitat sinó un servei tecnològic que produeix llibres digitals adaptats a tots els dispositius perquè aquests ebooks es puguin llegir des de qualsevol ordinador, tauleta, e-reader o mòbil. El seu valor afegit és l’atenció personalitazada a l’autor, que pot resoldre els seus dubtes sobre el procés d’edició amb un detall que altres serveis més globals i massius, com Amazon, no els poden dispensar.

Sagrera m’explica tot això a la seu de Bebookness, al cor de l’Eixample. Ens hi acompanya Eduard Castellet, nebot de l’editor Josep M. Castellet, que també forma part de l’equip Bebookness. El valor afegit del seu servei no és fabricar ebooks, que és una prestació de servei que avui dia ja pot fer molta gent. L’autèntica novetat de bebookness és que ofereix una solució tecnològica als autors i editors que hi confien, una solució que permet la distribució dels seus llibres als grans portals de venda d’ebooks, com ara Amazon, Apple, Kobo, Google Play i nook.

L’autor ingressa íntegrament els drets d’autor que genera amb els seus títols. Bebookness no es queda amb cap comissió d’aquestes vendes. Bebookness simplement fa d’intermediari entre els autors i els lectors d’aquestes plataformes, de les quals extreuen informes i estadístiques de venda mensuals. La promoció de l’obra anirà també a càrrec de l’autor, que disposarà sempre d’una direcció URL personalitzada per poder promocionar l’obra. El món editorial es belluga també gràcies a visionaris com Enric Sagrera, que ha obert una escletxa eficaç per demostrar que ja som al moment del llibre digital.

El directori d’ebooks publicats via bebookness és divers i hi trobareu tota mena de llibres i autors. Podeu consultar-ne una mostra abundant aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris