Enric Casasses i Pascal Comelade al Festival Poesia i +

2.07.2013

El Festival Poesia i + de Caldes d’Estrac arrenca la segona setmana de programació amb la preestrena del documental Desvío Nooteboom d’Erik Haasnoot. Altres activitats interessants són la tradicional i esperada Nit de Poetes amb Manuel Forcano, Núria Martínez Vernis i Josep Pedrals, el concert de Pau Riba i els Gripaus, Pep Blay & Krishoo Monthieux, Ajo i Judit Farrés i com a colofó final, el concert d’Enric Casasses i Pascal Comelade.

 

Enric Casasses a la Plaça Raspall | Foto de Pepe Herrero

 

El dijous 4 de juliol tindrà lloc la preestrena del documental Desvío Nooteboom, amb la presència del seu director Erik Haasnoot. El documental ofereix detalls de la vida literària de l’escriptor holandès Cees Nooteboom. Converses amb l’autor a la seva casa a Amsterdam i al seu petit paradís estiuenc: a la “seva” illa (Menorca). A través d’una conversa amb l’escriptor i editor Alberto Manguel, Cees Nooteboom desvela els secrets del seu món literari i també el descobrim a través d’alguns dels seus amics: el fotògraf Eddy Posthuma de Boer, l’editor i escriptor Jacobo Siruela, el pintor, escultor i poeta Miguel Ybáñez, i el compositor català Benet Casablancas, que també firma la banda sonora de la pel·lícula

La nit de divendres serà una de les nits imprescindibles del festival, com és tradició des del seu naixement, acollirà la Nit de Poetes, en què veus destacades de la poesia catalana prendran la paraula com el recent premi Lletra d’Or Josep Pedrals, en Manuel Forcano i la Núria Martínez Vernis. Per concloure la nit el festival acollirà el concert  40 Gripaus de Pau Riba i Els Gripaus, un concert sorprenent i emotiu apte per a tots els públics en què el joc, l’alegria i la instrumentació insospitada seran els protagonistes. Aquesta serà una bona oportunitat per capbussar-se en un dels treballs més destacats de la carrera creativa d’aquest músic i poeta que no ha deixat mai de reinventar-se.

Pep Blay & Krishoo Monthieux estrenaran el 6 de juliol en el marc del festival, De la llum a la foscor, un discurs musicat que emergeix de l’ànima, a extrems costumista i a extrems surrealista, vestit de lirisme i sentit de l’humor. La nit continuarà amb la micropoesia d’Ajo davant del micro i Judit Farrés rere els plats amb els seus experiments sonors. Enric Casasses i Pascal Comelade seran els encarregats de finalitzar la vetllada. Un autèntic luxe veure’ls a l’escenari del Poesia i+.

Per acabar el diumenge 7 de juliol tindrà lloc al pati de la Fundació l’activitat familiar Animalades a càrrec de Clara Ribatallada, la poesia de Joana Raspall, que ha confeccionat un recital variat i atractiu per al públic infantil. L’autora combina els textos poètics sobre animals amb projeccions, titelles, teatre d’objectes i màgina. Una bona oportunitat perquè els més petits gaudeixin de la poesia de Joana Raspall