Embarrat obre la primera convocatòria Artbook

18.05.2015

Amb la idea de reunir en una singular exposició una selecció dels millores llibres, fanzins i publicacions impreses vinculades a la creació més contemporània, el festival Embarrat, com a aparador de l’art més emergent a les terres de l’interior de Catalunya, impulsa sota el nom d’ARTBOOK, tres noves accions al voltant de les publicacions d’artista.

Embarrat

Miguel Andrés realitzant una performance a l’espai La Foneria

EMBARRAT, és un festival pluridisciplinari i transversal que recull les tendències més actuals en el món de l’art i la creació. Espai de producció que dialoga des del passat industrial amb la modernitat més absoluta a través de l’art i el pensament, des de les naus modernistes del Museu Trepat de Tàrrega -origen de la transformació social i industrial a les terres de Lleida-, arriba la segona edició del festival que aquest any obre les portes al món del llibre.

ARTBOOK es guiarà per tres eixos vinculats a les publicacions d’artista. D’una banda s’obre una convocatòria que té com a objecte els llibres i publicacions vinculats a la creació contemporània. Segons els ideòlegs d’EMBARRAT: “l’edició de llibres, fanzins i altes publicacions és avui un dels fenòmens expressius més rellevants i contemporanis, fins al punt que molts autors creen la seva obra pensant específicament per a ser publicada”. Podran enviar propostes tant il·lustradors, com fotògrafs, poetes visuals o artistes en general, a títol individual, que hagin editat algun llibre, fanzin o qualsevol altra publicació en els darrers tres anys. Diumenge 24 de maig de 2015 a les 24h serà la data límit per a rebre propostes.

D’altra banda, un segon eix, serà la creació d’un mercat de llibre d’art i artista per a què llibreries especialitzades i petites editorials puguin vendre publicacions relacionades amb la creació contemporània. Aquest mercat tindrà lloc a Cal Trepat, seu principal del festival, els dies 26 i 27 de juny.

I, un cop finalitzat el festival, la biblioteca de Tàrrega obrirà l’espai EMBARRAT. Allí s’hi podran trobar les publicacions exposades a ARTBOOK, d’aquesta manera es pretén divulgar la creació artística entre la població i, més concretament, entre joves i infants del territori.

Etiquetes: