Els Tres Óssos i la visita inesperada

16.01.2014

Aquest cap de setmana torna a haver-hi sessió de fantasia, titelles i contes populars al Born Centre Cultural, de la mà de la companyia L’Estaquirot de Vilanova i la Geltrú. Dissabte 18 i diumenge 19 hi presentaran l’obra “Els Tres Óssos”, un espectacle de titelles de diferents tècniques manipulades sobre taula.

Els tres óssos de la companyia L'Estaquirot.

En aquesta versió lliure del conte popular “Rínxols d’or” els protagonistes són els tres óssos a qui la companyia de Vilanova i la Geltrú dóna vida, a través d’un espectacle de titelles divertit, bonic, fantasiós i creatiu. Amb una escenografia d’Alfred Casas, música de Ferran Martínez i la construcció dels titelles per part de la Companyia l’Estaquirot, l’Alfred Casas i en Pedro Jiménez, l’espectacle posa el focus en la vida de tres óssos que viuen al bosc i ens expliquen els seus costums de vida i la seva plàcida harmonia fins que reben una visita inesperada que alterarà la seva manera de fer. Els actors i titellaires que donaran vida i veu als tres óssos són Núria Benedicto, Olga Jiménez i Albert Albà.

Aquest cap de setmana la companyia L'Estaquirot versiona el conte "Rínxols d'Or" al Born Centre Cultural.

Fundada el 1973, L’Estaquirot Teatre és una companyia que en la seva llarga trajectòria ha recorregut tot un seguit d’etapes i d’experiències distintes. Amb una presència important en els seus inicis de la música i l’acció saltimbanqui dels actors, el 1982 construeixen un Teatre Ambulant de Titelles amb el qual reprenen l’antiga tradició dels titellaires de guant que recorrien el país muntant i desmuntant la seva barraca. A partir de 1985, la companyia s’ha especialitzat en un treball més intens i acurat d’investigació en els camps del teatre de titelles, del teatre d’objectes i del teatre visual. Treballen amb nous materials, escumes, làtex, resines, inflables, així com diferents tècniques de manipulació.

Els tres óssos descobriran un munt de coses, gràcies a la visita inesperada que trucarà a la porta de casa seva.