Els retrats de Josep Maria Cortina

22.06.2016

La presentació del llibre de fotografies ‘Retrats d’arreu’ d’en Josep Maria Cortina va omplir dissabte passat la llibreria Altaïr de Barcelona. El llibre s’ha finançat via Verkami, gràcies a la col·laboració de centenars de persones que han contribuït a fer possible aquest volum. Es tracta d’un recull de retrats realitzats durant els viatges que han portat el seu incombustible autor i la seva càmera, de Barcelona a Cuba, de Vietnam a Síria, del Marroc al Nepal i d’Iran a Mali. I precisament d’aquest viatge a Mali va sorgir un projecte paral·lel, el de l’ONG Ecos de Mali, beneficiaris en part dels fons recaptats a través del micromecenatge que també ha fet possible la publicació del llibre.

 

Foto de Josep M. Cortina

Foto de Josep M. Cortina

Josep Maria Cortina va estar acompanyat, en la presentació de ‘Retrats d’arreu’, d’un dels membres d’aquesta ONG, Pere Coll, i de l’editor i llibreter Albert Padrol. Coll va explicar els projectes que es porten a terme a Mali, país que també podem conèixer gràcies als retrats del llibre. Padrol, per la seva banda, va establir una interessant conversa amb el fotògraf, que va servir per conèixer més a fons l’origen del projecte, la seva passió per la fotografia i els viatges i, sobretot, per descobrir d’on prové la capacitat de seducció que ha fet possible que rostres d’arreu del món mirin, somrients i sense vergonya, a l’objectiu d’en Cortina.

A en Josep Maria Cortina el podeu conèixer per les cròniques d’exposicions fotogràfiques que publica periòdicament al Núvol. També pel seu blog cultural, Prova i Error, que cada setmana arriba farcit d’articles d’actualitat, crítiques de teatre, llibres i música, recomanacions gastronòmiques, art i relats, sense oblidar l’esperada “òpera dels dilluns”. Ara, amb aquest ‘Retrats d’arreu’, podeu aprofundir en la seva faceta del fotògraf aficionat que s’ha anat professionalitzant, fins a fer possible un llibre preciós, ple de la sensibilitat i humanitat que el caracteritzen.

El volum inclou una reflexió sobre la fotografia i el retrat, i petits textos de presentació de les diferents seccions en què s’organitzen els retrats: canalla, gent gran, comerciants, artistes… Podeu gaudir de les fotografies del llibre i, si sou agosarats, llançar-vos a fer els vostres propis retrats, gràcies a les recomanacions que en Cortina ha afegit, a mode de petita guia pràctica, al final del llibre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Benvolgut Josep Maria

    El dia de la presentació d’aquest magnífic projecta que desitjem que no sigui l’últim no varem poder assitir a la presentació, temes familiars.

    Diguens com et sembla millor per poder disposar del llibre.

    Gracies per tot i petons per tots i la Carme que tambe la felicitats pel reconeixent a la seva feina