Els Parcs Naturals a la punta dels dits

7.12.2016

183 itineraris senyalitzats, 1.911 quilòmetres i 486 elements d’interès repartits entre els dotze Parcs Naturals de la província de Barcelona. Això és el que us ofereix Itineraris Parcs, la nova app impulsada per la Diputació de Barcelona i l’Àrea de Territori i Sostenibilitat. Un recurs que fomenta l’ús públic del nostre patrimoni natural i una eina ideal per (no) perdre’ns entre els boscos i les muntanyes de la nostra bona i bella terra.

blur-1867203_960_720

Amb la seva aposta per la preservació dels parcs i el desenvolupament econòmic de la població, la Xarxa de Parcs Naturals (XPN) ha posat al nostre abast Itineraris Parcs, l’aplicació mòbil que ens ajudarà a planificar els nostres itineraris i a descobrir el llegat històric i cultural del nostre paisatge. Dels més de 180 itineraris senyalitzats, n’hi ha vuit d’adaptats per a les persones amb problemes visuals i de mobilitat.

Podem seleccionar la tipologia d’excursió que més ens agradi: a peu o amb bicicleta, corrent o caminant, distància curta o distància llarga, més o menys dificultat, temàtica paisatgística, fotogràfica, literària o cultural… El mapa dinàmic dels itineraris de realitat augmentada posa al nostra abast totes aquestes possibilitats, indicant-nos els avisos actius, els punts d’interès i els punts d’informació.

El Montseny vist des de Cardedeu

El Montseny vist des de Cardedeu

A banda d’això, cada itinerari disposa d’una fitxa descriptiva, mapa, durada en temps i en quilòmetres, perfil topogràfic i fitxers multimèdia amb informació sobre la ruta que escollim. Tots els itineraris de la XPN de la Diputació de Barcelona són recorreguts homologats, identificats en el territori amb fites i plafons informatius. Amb iniciatives com aquesta, la XPN protegeix els valors naturals, agrícoles, forestals i paisatgístics dels seus dotze parcs.

Itineraris Parcs és una app gratuïta disponible per a Android i iOS i es pot configurar en català o en castellà. Us la podeu descarregar a Google Play o a Apple Store fent clic en aquest enllaç, on trobareu altres aplicacions mòbils de la XPN.