Els números de La Setmana

18.09.2014

La Setmana del Llibre en Català ha tancat la 32a edició amb la satisfacció d’haver assolit el seu principal objectiu: donar visibilitat als llibres, revistes i publicacions periòdiques en català. I també d’haver estat capaç, un any més, de teixir complicitats i col·laborar, molt estretament, amb les biblioteques públiques, escoles i mestres, entitats culturals i empreses privades per avançar en el foment de la lectura en català i la “creació” de nous lectors.

Bernat Puigtobella, a l'esquerra, presenta els tres guanyadors del premi Núvol, Xavi Torres, Janot Vila i Eva Espinosa a La Setmana del Llibre en català

 

El balanç global d’aquesta edició, en xifres, ha estat positiu. S’han venut 16.200 llibres i revistes i s’ha assolit una facturació de 241.000 €. Aquesta darrer xifra suposa un increment del 14,3 % respecte del 2013. Gran part de l’augment de facturació s’ha produït, per una banda, per un major nombre d’expositors i, per l’altra, per l’increment de volum de les compres efectuades per les biblioteques. No obstant això, com a totes les fires, la casuística fa que el resultat individual variï. S’ha produït també un increment en el públic assistent a les activitats de La Setmana,  que ha passat de 25.000 a 28.000 persones que han participat en alguna de les 230 activitats programades.

Tots els expositors han confirmat la seva assistència a l’edició del 2015, un senyal que editors, llibreters, distribuïdors creuen fermament en els objectius de La Setmana  i en la necessitat de continuar treballant a fons per assolir una xifra de facturació òptima per tots els expositors.

Montse Ayats, presidenta de La Setmana, valora molt positivament aquesta edició “pel que ha suposat de creixement i consolidació d’aquest model de Setmana” i per la satisfacció d’ampliar any rere any les complicitats. “A la gran festa de la lectura en català que és La Setmana, s’hi sumen cada any, més actors socials que creuen fermament en el foment de la lectura en català. La participació activa dels mestres i les escoles d’aquest país, la complicitat i gran implicació de les biblioteques, la col·laboració d’empreses privades que aporten fons per ampliar els catàlegs de les biblioteques… no fan més que reforçar la idea de que La Setmana va pel bon camí”, ha dit Ayats.

Podeu consultar tots els articles sobre La Setmana publicats a Núvol fent clic aquí.