Els nens de 10 anys també són grans lectors

20.04.2016
Llibres | Foto: arxiu

Llibres | Foto: arxiu

En aquest article hi trobareu una selecció de llibres que no només estan pensats per a petits lectors, sinó també per a grans. Des de llibres del ja consagrat autor de Joc de trons, George R. R. Martin, fins a obres que revisiten clàssics catalans, com l’Efecte Calders de Santi Baró.

Hachiko, el gos que esperava

hachiko-el-gos-que-esperavaText: Lluís Prats
Il·lustració: Zuzanna Celej
Editorial La Galera
Edat: A partir de 12 anys

Aquest és el relat, basat en fets reals, de la tendra història d’un gos fidel al seu amo que, amatent a la promesa que li fa que es veuran a l’estació, va a esperar-lo cada dia, durant deu anys. La cadència de les descripcions i les magnífiques il·lustracions exhalen un to oriental que captiven el lector des de la primera línia. Si aneu a l’estació de trens més gran de Tòquio hi trobareu una estàtua en memòria de “Hachiko, el gos fidel”.

El drac de gel

el-drac-de-gelText: George R. R. Martin
Il·lustració: Luis Royo
Bromera
Edat: A partir de 10 anys

De la mà del reconegut autor de literatura fantàstica i ciència-ficció i pare de la famosa sèrie Joc de trons, Bromera publica el relat d’una nena, Adara, que ha nascut amb el fred i que el porta sempre al damunt. Aquesta bonica història sobre l’amistat està acompanyada per les gèlides il·lustracions del també reconegut Luis Royo, cosa que converteix el volum en un petit objecte-tresor.

L’efecte Calders

l-efecte-calders-santi-baro-galeraText: Santi Baró
Editorial La Galera
Edat: A partir de
Premi Joaquim Ruyra 2015

L’efecte Calders és l’obra guanyadora del 42è premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil que ha escrit Santi Baró. Es tracta, en paraules del mateix autor, d’un agraïment que l’escriptor ha volgut escriure sobre Calders, ja que recorda amb tendresa les tardes agradables que va passar llegint les seves històries.

Els que caminen pel foc

els-que-caminem-pel-focText: Pau Joan Hernández
Il·lustració: Miguel Gallardo
La meva Arcàdia
Edat: A partir de 10 anys

Aquest any l’Enric no farà vacances amb la família. A casa han passat coses difícils de pair. Els pares volen que se n’allunyi i que a l’estiu se’n vagi a un poblet de Sòria amb uns amics. L’Enric necessita canviar d’aires i allà la Lia i el Salva l’hi posaran fàcil, sobretot quan se’ls acudeix entrar d’estranquis al castell de Berlanga de Duero. Aquest és un llibre ple de misteris per descobrir!