Els Manel estrenaran el festival (a)phònica

17.03.2016

El festival (a)phònica va néixer el 2004 i ara, tretze anys després, començarà una nova edició amb bon peu i molta energia: el grup Manel hi preestrenarà el seu disc. Aquest serà el primer concert en què el grup oferirà les noves cançons del nou Jo competeixo, aprofitant la presentació de l’(a)phònica 2016.

Els Manel | Arnau Valls Colomer

Els Manel | Arnau Valls Colomer

El Festival de la Veu de Banyoles tindrà lloc entre el 24 i el 26 de juny, però la seva festa de presentació serà divendres 13 de maig al Claustre del Monestir de Sant Esteve. El grup Manel aprofitarà l’avinentesa per preestrenar el nou disc, Jo competeixo (Warner 2016). L’espai és excepcional: el Claustre del Monestir de Sant Esteve és un conjunt declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Els Manel tornen a la càrrega un any i mig després de tancar la gira d’Ateletes, baixin de l’escenari (Warner/Discmedi, 2013), amb un treball del què ja hem pogut sentir la primera peça, Sabotatge, però que no s’estrenarà completament fins el 8 d’abril. Pels fans ansiosos, les entrades per a veure el grup a l’(a)phònica es posaran a la venda divendres 18 de març a les 10h.

Aquest cop, Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé entren en un punt d’inflexió i presenten un pop contemporani. El disc conté onze cançons fetes amb l’ajuda del productor nord-americà Jake Aron (Grizzly Bear, Jamie Lidell, Chairlift…), i masteritzades a Sterling Sound per Chris Gehringer (Rihanna, Drake, Nas, Wu-Tang Clan…). Això fa que el so del disc contingui matisos electrònics. És el primer cop que el quartet barceloní compta amb un productor, ja que fins ara havien enregistrat la seva música en estricta intimitat.

Els Manel tenen el rècord de ser l’únic grup que ha aconseguit entrar al número 1 de les llistes espanyoles dues vegades consecutives amb discos cantats en català. Han tocat a Catalunya, Estats Units, l’Argentina, Mèxic, Gran Bretanya, Suïssa i Alemanya, entre d’altres llocs. Ara torna a Banyoles, espai on ja havia actuat el 2013 i el 2009. Només cal tenir un petit detall en compte: l’aforament per al concert és limitat.