Els llibreters esperen que les vendes augmentin un 5% aquest Sant Jordi

20.04.2015

Els llibreters i editors de Catalunya esperen la diada de Sant Jordi amb il·lusió. Segons el president del Gremi de Llibreters, Antoni Daura, la caiguda dels darrers anys s’ha frenat i esperen que les vendes  augmentin “com a mínim” un 5% respecte els 1,47 milions de llibres venuts i la facturació de 19,2 milions d’euros del 2014. Tot amb l’objectiu que, un any més, Sant Jordi “sigui una gran festa cívica i ciutadana i de reivindicació de la literatura, el plaer de llegir i regalar llibres”.

Sant Jordi © Monmar Comunicació

Gent comprant llibres per Sant Jordi © Monmar Comunicació

Per la seva banda, Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre, assegura que “la crisi ha tocat fons i ara comencem a recuperar-nos”. També ha confirmat els bons presagis del gremi recordant que el primer trimestre del 2014 la venda de llibres va caure un 4-5%. Antoni Daura ha volgut destacar la feina de la densa xarxa de llibreries, que fan accessible la lectura a tots els racons del país. De fet, segons el darrer informe del Mapa de Llibreries, Catalunya és el lloc amb més capacitat de renovació i adaptació del model de negoci junt amb la ciutat de Madrid.

Finalment, el Gremi de Llibreters ha fet explícit el seu suport a la candidatura de Barcelona com a ciutat literària de la Unesco.“Sant Jordi és una cosa insòlita a nivell mundial, fa 20 anys que la Unesco va crear el Dia Internacional del Llibre inspirant-se en nosaltres i som la sana enveja dels nostres col·legues espanyols”, ha explicat Daura que asegura que “hauríem de treure més a suc a nivell internacional i hauria de ser la nostra targeta de visita”.

Etiquetes: