Els imprescindibles de la Mercè

17.09.2015

Els carrers de Barcelona ja es comencen a omplir de festa, art i diversió. La Mercè ja ha és aquí i, com us vam explicar, enguany ve carregada de dansa, circ i música. El millor de les arts de carrer concentrat en una setmana! Teniu les agendes a punt?

Incognito, de Lali Ayguade

Incognito, de Lali Ayguade

 Pels amants de la dansa:

Lali Ayguadé: No pregunteu sobre la trajectòria de Lali Ayguadé si no voleu que us esmentin una llista de grans mestres de la dansa contemporània: des d’Anne Teresa de Keersmarker, a l’escola de la qual va estudiar, a Akram Khan, per esmentar-ne només alguns. Mireu què en deia el crític de dansa Jordi Sora quan ho va veure al Sismògraf: “Acompanyada en aquesta ocasió pel ballarí Nicolás Ricchini, Lali Ayguadé ha tornat a demostrar una expressivitat tècnica plena d’elegància en el gest, amb una concreció de treball arran de terra molt insistent i la barreja d’estils pròpia de qui ha treballat amb els millors coreògrafs de contemporani del món. Destacar-la en una festival com aquest quasi és una obvietat”. Un avís: no us la podreu treure del cap!

Thomas Noone Dance: Un altre imprescindible si us agrada la dansa. A Thomas Noone, creador format a Londres, El podeu trobar sovint a la programació del Mercat de les Flors o el Sant Andreu Teatre. Aquí l’acompanyen els ballarins de la seva companyia, però també un nodrit grup d’estudiants de dansa de l’Institut del Teatre. El resultat és un espectacle dinàmic i energètic, amb prop d’una vintena de ballarins, i amb música del compositor Jim Pinchen.

 Brodas Bros, Rudy Alvarado i Battles: Al carrer o en un teatre, sempre combinen una tècnica de ball acuradíssima i unes habilitats excepcionals amb un missatge interessant. Brodas Bros han portat els seus espectacles per mig món i, ara, s’encarreguen de dinamitzar l’Escenari Urbà de la Mercè amb l’ajuda d’uns artistes espectaculars que l’ompliran de hip-hop, locking, break i tota mena de noves danses urbanes. Els acompanyaran l’artista plàstic Rudy Alvarado i les batalles dels Battles. Encara que no us agradi la dansa urbana, doneu-li una oportunitat. Allà on van deixen a tothom (nens i adults) bocabadat!

Mar Gómez: Mar Gómez sempre és sinònim de bon humor. Espectacles per a tots els públics que sedueixen nens i adults. Durant la Mercè ofereirà un espectacle de tango, teatre i veu amb la complicitat de l’actriu Mirian Penela i el coreògraf Claudio Hoffmann titulat La vida es tango. Un espectacle de dansa i teatre musical que repassa els tòpics dels herois del tango i ens parla, amb un llenguatge innovador i divertit, de somnis, passions i fracassos amb música en directe. Mar Gómez també coordina l’espectacle de cabaret ¡Viste, qué bueno que viniste! Una peça d’artistes que viuen a cavall entre Barcelona i Buenos Aires i es queden amb el millor de dos mons.

I pels amants del circ…

Combinat de circ internacional: Un dels espectacles més esperats a Montjuïc. Aquest any Anne Morin del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel dirigeix el Combinat de Circ, on estrelles internacionals i una vintena de joves estudiants del mateix centre mostraran les seves habilitats. Hi trobarem Circ Pistolet (equilibris amb corrons), Jimmy González (malabars amb fang), Wise Fools (trapezi triple), Felix & Flow (bici acrobàtica) i el Trio Anneaux (cèrcols acrobàtics xinesos).

Circ Nacional de Pyongyang i The Black Blues Brothers: Un tast de circ asiàtic, gràcies al qual podrem veure en viu i en directe un grup d’artistes amb una tècnica excepcional. Us parlem de la Companyia d’acròbates de Pyongyang, que protagonitzen un espectacle titulat Baljaeju amb el qual ens meravellaran a base de malabarismes realitzats amb els peus. The Black Blues Brothers, procedents de les millors escoles de circ de Nairobi, per la seva part, suaran la samarreta en unes actuacions dinàmiques i divertides amb acrobàcies d’estil americà i el ritme africà a les venes… Uns virtuosos de l’acrobàcia que si no hi aneu us penedireu de no haver vist!

Violeta: El Col·lectiu La Persiana ha creat un espectacle que pren la forma d’un concert cabaret protagonitzat per set acròbates, Violeta, guanyador del Premi al Millor espectacle de Circ de Carrer als Zirkòlika. Tots estan enamorats de la música de Venancio y los Jóvenes de Antaño, una formació llatina integrada per cinc músics que també estan enamorats de les acrobàcies.

Els Petits Prínceps: No ben bé un concert ni un espectacle de circ, tot i que la música no falta en aquest espectacle protagonitzat per la Clara, una artista que utilitza el llenguatge del circ per crear un muntatge fet de poesia i ple de calidesa i sensibilitat on ens presentarà personatges com l’oreneta o el llapis blau. L’acompanya Marcel Calvet, que és tan capaç de tocar la guitarra i altres instruments musicals com de posar-se a fer unes acrobàcies espectaculars. Flipareu.

I si encara no en teniu prou, doneu un cop d’ull al programa clicant aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
 1. Companys i companyes de professió,

  Som un grup de professionals de les Arts Escèniques catalanes. No formem part de cap partit polític i els nostres colors, en aquest sentit, són diversos, però creiem que el país necessita que el sector que representem es mulli, que es comprometi i que s’impliqui amb el Procés d’independència de Catalunya.

  Per això hem redactat un Manifest per tal que, si hi esteu d’acord, us hi adheriu amb plena llibertat. Com més signatures obtinguem, més força tindrem.

  Ja som més de 500 adherits, però en podem ser molts més! Reenvieu-lo als vostres contactes.

  https://manifestartsesceniques27s.wordpress.com

  Moltes gràcies

  ARTS ESCÈNIQUES PER LA INDEPENDÈNCIA
  MANIFEST

  Nosaltres, treballadors i treballadores en diversos àmbits de les Arts Escèniques, ens manifestem a favor dels drets i de les llibertats nacionals de Catalunya, així com del Procés que viu en aquests moments el nostre país per tal d’assolir la independència política i esdevenir un nou Estat d’Europa.

  Entenem que en un context històric de tanta transcendència com l’actual, amb un Procés que requereix la implicació directa i activa de tots els sectors de la societat, les Arts Escèniques catalanes no poden romandre indiferents i quedar-ne al marge. Més que més si tenim en compte que les Arts Escèniques han estat, de sempre, ambaixadores de llibertat arreu del món i constructores de ponts culturals fonamentats en el respecte mutu entre tots els pobles de la terra. Els pobles que no poden decidir el seu destí, els pobles que, tenint consciència de poble, no poden gaudir dels mateixos drets que gaudeixen els qui se’ls declaren superiors, no són pobles lliures, són pobles subordinats a la voluntat d’un tercer que els diu què poden dir i què poden fer. Això, nosaltres, que per naturalesa defensem la fraternitat universal des de la llibertat, no ho podem admetre, perquè la llibertat cívicament i democràticament reivindicada no pot ser mai negada per ningú.

  Entenem també que la independència de Catalunya és totalment legítima per tres raons: la primera, perquè respon a un dret humà bàsic; la segona, perquè no només no és etnicista ni expansionista, sinó que és inclusiva, integradora i no s’imposa a ningú; i la tercera, perquè no hi ha cap argument que pugui justificar la privació de llibertat d’un poble adult i democràtic. La llibertat no és mai el conflicte. El conflicte és la negació de llibertat.

  Per això, nosaltres, treballadors de les Arts Escèniques catalanes, de colors polítics diversos i compromesos amb aquest moment tan determinant de la nostra història, declarem públicament que fem costat al Procés per la Independència de Catalunya. Les Arts Escèniques catalanes no són un subsistema d’una identitat superior, són l’expressió artística i cultural d’una identitat pròpia que necessita un Estat independent per projectar-se al món amb el seu nom.
  Sant Cugat del Vallès, 5 de setembre de 2015

  https://manifestartsesceniques27s.wordpress.com