Els guardonats dels Premis Ciutat de Barcelona 2017

1.02.2018

El dijous 15 de febrer a les 18.00h, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el Comissionat de cultura de l’Ajuntament, Joan Subirats, presidiran el lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2017. L’acte tindrà lloc al Saló de Cent i serà conduit per la periodista de betevé Eva Arderius.

Marina Garcés

Entre els premiats destaca Carla Simón pel seu llargmetratge Estiu 1993. El jurat ha atorgat el premi per unanimitat degut a “la seva excel·lència tècnica i artística i pel treball amb les actrius. Per com traça el retrat íntim d’una dècada marcada per la SIDA. Per com filma el món a través de la mirada d’una nena, traslladant amb emoció i autenticitat una experiència personal”.

D’altra banda, en la categoria de teatre, la guanyadora ha estat l’actriu Imma Colomer, per la seva interpretació a l’espectacle Un tret al cap, escrit i dirigit per Pau Miró. El jurat ha valorat la saviesa escènica de la intèrpret, que transcendeix el seu domini de l’ofici i la tècnica. També reconeix el seu compromís ètic i estètic en aquesta interpretació.

La resta de premis han estat a Dolors Udina, per la traducció de l’obra Els dimonis de Loudun, d’Aldous Huxley; a Marina Garcés, per Nova il·lustració radical en la categoria d’assaig, ciències socials i humanitats; al Festival Mixtur en música; la revista 5W en mitjans de comunicació.

També ha estat premiada l’obra Aventures i desventures de l’insòlit i admirable Joan Orpí, conquistador i fundador de la Nova Catalunya, de Max Besora, en literatura; a Juan Luis Ramos, pel poemari Con pájaros que ignoro, en literatura castellana; a l’entitat Sindihogar/Sindillar i al projecte Hack the school de la Fundació Jaume Bofill.

En altres categories, la companyia Mal Pelo ha estat guardonada per la transmissió de la peça Bach; i també l’Associació de Festes de la Plaça Nova pel projecte “4 ¼ – 425 anys de les Festes de Sant Roc a Barcelona”; a l’espectacle  “Fidelis Fortibus” de Circus Ronaldo, creat i interpretat per Danny Ronaldo.

En ciències de la vida, a Pere Roca-Cusachs; als investigadors John R.B. Palmer, Aitana Oltra i Frederic Bartumeus, en ciències de la terra i ambientals; a Hughes de Riedmatten, en ciències experimentals i tecnología; el d’arts visuals a Joan Morey; el d’arquitectura i urbanisme a Harquitectes; i a la tesi doctoral La muralla de Barcino, d’Alessandro Ravotto.