Angle Editorial publicarà el premi Pin i Soler

20.10.2014

El Grup 62 ha renunciat recentment a publicar tres premis literaris, que a partir d’ara passaran a publicar-se en altres editorials. El premi Roc Boronat, convocat per l’ONCE, passa a mans d’Ara Llibres i el premi dels Lectors de L’Odissea, convocat per la llibreria L’Odissea de Vilafranca, es publicarà a RBA-La Magrana. Però el traspàs més sonat és el del Premi Pin i Soler, la joia dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, fins ara publicat per Columna, que passarà a ser publicat per Angle Editorial.

La setmana passada es va presentar una nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, on s’han convocat el 25è Premi Pin i Soler, el 15è Vidal Alcover i el 18è Tinet de la mà de l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.

Aquesta nova edició és continuista respecte a les edicions anteriors, en el sentit que es convoquen els mateixos premis, amb les mateixes dotacions, característiques i terminis; però amb un canvi important respecte al Pin i Soler. Un cop valorades diferents possibilitats, l’organització decideix apostar per Angle Editorial, que ha realitzat una proposta molt convincent, sobretot pel que fa a la tasca que li correspondrà, que és la difusió del llibre resultant.

L’organització també ha decidit renovar el jurat, parcialment. I així, després de moltes consideracions, i agraint la feina que han realitzat els membres cessants, el jurat quedarà constituït pels següents membres: Maria Lluïsa Amorós, Margarida Aritzeta, Pere Guixà, Jordi Llavina, Bernat Puigtobella, a més del representant d’Òmnium Cultural com a secretari.

Pel que fa a les bases, el premi millora també en els següents aspectes; d’una banda, la dotació de 21.000 € no serà considerada com un avenç de drets d’autor; en segon lloc, l’editorial es compromet a proposar un pla anual de comunicació de l’obra i finalment se suprimeix la referència a l’edició castellana, que era de molt difícil compliment i no sempre es duia a terme.