Els 10 finalistes del premi Núvol

11.09.2018

Aquest mes d’agost hem publicat gairebé un centenar de contes. Escollits entre els més de tres-cents que ens van arribar dins el termini, la primera tria va ser difícil i dolorosa, i segurament no hem fet justícia a tothom. És impossible.

Ramon Pardina

Un cop acabada la fase de publicacions, hem convidat tots els participants a votar i d’aquest sufragi popular n’han sortit cinc finalistes directes, que han estat els següents contes:

50 dòlars, Jimmy, d’Albert Thió
La sal, de Ma Victoria Lovaina
Una obra realista, de Ramon Pardina
Gespa, pérgola i barbacoa, de Jordi Benavente
Neu al coliseu, de Francesc Borrell

Tal com establien les bases, el jurat ha exercit la seva potestat de recuperar cinc contes que la votació popular no ha valorat prou i ha decidit rescatar aquests relats, que se sumen a la llista dels cinc contes que ja s’havien classificat per votació popular.

L’autèntic brunch Manolo, d’Anna Gornés
Piolho de cobra, d’Albert Roig
Això mateix, de Matilde Gordero
La gènesi de les beates, de Gerard Vilardaga
Nadal de 1944, de Jordi Masó

El jurat està format per Biel Mesquida, Eva Baltasar, Josep Lluch, Carla Gràcia i Julia Bacardit i ara torna a deliberar per repartir els tres primers premis entre els deu contes que hem llistat més amunt. Bernat Puigtobella, editor de Núvol, actua com a secretari sense vot.

Hi haurà una recompensa per als tres primers contes que surtin de la deliberació del jurat. El primer premi serà de 500€. El segon premi, de 200€. El tercer premi serà una trobada amb un escriptor dins del programa Priorat Versió Original, que inclou una estada de cap de setmana a Cal Perxe.

Carme Casas Martínez

Carme Casas Martínez

El conte més llegit

Hi haurà també un premi especial per al conte més llegit, que consistirà en un curs de 25 hores presencial de Novel·la, Conte o Escriptura Creativa al Laboratori de Lletres (vàlid per a cursos d’octubre de 2018 a gener de 2019) i una llibreta d’exercicis de l’entitat. Els altres dos contes més llegits guanyaran un curs de 3 hores Imagina i Escriu (a triar entre tres dates encara per confirmar).

El conte més llegit ha estat Poemes a Saturn, de Carme Casas, que ha acumulat 2.381 lectures. No és la primera vegada que aquesta autora obté aquest reconeixement. Des d’aquí li donem l’enhorabona.

Ara el jurat deliberarà per decidir quins contes s’emporten els tres primers premis d’enguany. El veredicte es farà públic el dissabte 15 de setembre a les 17.30h a l’escenari 1 de La Setmana del Llibre en Català.