Els cines Comèdia es transformen en un gran espai cultural

3.06.2015

El Comèdia és l’últim cinema que queda al Passeig de Gràcia de Barcelona. L’últim reducte cultural del centre de la ciutat comtal. “Hauríem d’haver tancat fa dos anys –ha confessat el propietari del negoci, Josep Maria Padró-, només hem continuat oberts per si sorgia una solució com aquesta”. La solució, que capitanejarà el distribuidor cinematogràfic Ramon Colom, és un projecte que a partir de 2016 transformarà el Comèdia en un “gran espai cultural”, un espai polivalent que acollirà cinema, teatre i esdeveniments varis. I, evidentment, gastronomia.

l·liustració Nou Comèdia (de Mercè Iglesias)

Il·liustració del que serà el nou Comèdia © Mercè Iglesias

El cinema, impulsat i finançat al 100% per la productora Abordar i Paradigma Arts Invest, passarà de cinc a tres sales. Dues d’elles (de 260 i 100 localitats respectivament) estaran destinades al cinema d’actualitat i la sala gran,-que arribarà fins a les 800 localitats-, acollirà espectacles escènics de gran format. El director artístic del projecte serà l’antic director del Festival de Sitges i empresari teatral Joan Lluís Goas.

La intenció del nou Comèdia és oferir una programació per a tots els públics i oberta, pràcticament, els 365 dies de l’any. Espectacles nacionals i d’arreu del món que, en principi, estarien en cartell tres o quatre setmanes com a molt. Goas també ha obert la porta al musical, tot i que ha volgut matisar que és impensable produir un musical de gran format en una sala de 800 localitats. De fet, mentre el ministeri de Cultura no abaixi l’IVA cultural no es plantegen produir cap espectacle. Les obres de reforma del nou Comèdia està pressupostades en 2 milions d’euros, tot i que el projecte global costarà uns 3 milions.