Els cinc articles més llegits del 2015

30.12.2015

A Núvol tanquem un any més amb bons números i bons auguris. Enguany més d’un milió de lectors únics han passat pel digital de cultura de gener a desembre. I tanquem aquest mes superant els 150.000 lectors. Aquesta fita ha estat possible gràcies a tots vosaltres, tant els que col·laboreu a Núvol com els que en sou lectors fidels o ocasionals. Aprofitem per recordar aquí els articles més llegits de 2015.

Roger Vinton

Roger Vinton

1. Amigo español. L’article de l’enigmàtic Roger Vinton, a qui no conec personalment, ha acumulat aquest any 113.000 lectures. Vinton s’adreça a un hipotètic amic espanyol per explicar-li amb bones paraules per què els catalans no som nazis.

2. Els deu errors més freqüents en català. Griselda Oliver ha fet una tria de les errades sintàctiques més habituals. L’article, que pocs dies després de publicar-se ja va entrar en algunes aules de català, acumula més de 56.000 lectures, i li auguro un llarg recorregut.

3. Amb tots els respectes senyor Suriñach. Bernat Cormand s’estrenava a Núvol amb aquest article publicat en resposta a una carta al director publicada al diari El 9 Nou de Vic. Cormand defensava el dret dels homes gais de fer pública la seva paternitat. L’article ja acumula més de 51.000 visites.

4. Cinc aberracions lingüístiques nadalenques. Vet aquí una de les sorpreses d’aquest Nadal. En aquest article recollim expressions incorrectes que haurien d’estar penalitzades amb carbó. L’article ha estat molt compartit a les xarxes i ja se situa per damunt de les 47.000 lectures.

5. Com aprenen a llegir els nens a Suècia. Clàudia Rius, redactora de Núvol, estudiava en una universitat sueca el mes de febrer quan va publicar al digital de cultura aquest article sobre els hàbits de lectura escandinaus. A Suècia, llegir és percebut com un premi, mai com un càstig. L’article ja supera els 43.000 lectors i ha estat una de les sorpreses de 2015.

Esperem que la collita de l’any setze encara sigui millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 Comentaris
 1. Sort aquest nuvol que ens arriba, sense boires, fins a Perpinyà.
  Per molts anys! Endavant sempre! i per molts anys!

 2. Una alegria per fi!
  Milers de lectures!
  Qui diu que la gent no llegeix?
  No llegeixen si el que hi ha no és bo;
  si interessa sí que llegeixen.
  És clar pq, oi?

  Mercès per l’atenció.
  Salut i república!