Els imperdibles musicals de Nadal

21.12.2015

Ja tenim Nadal a tocar, i què millor que gaudir-lo escoltant música. Núvol us recomana els millors concerts per a gaudir de les festes. Estigueu atents!

Ornament musical nadalenc

Ornament musical nadalenc

Els pastorets

El diumenges 20 (a les 11h) i el diumenge 27 (a les 12h) de desembre torna al Liceu el nostre clàssic de Nadal inspirat en Els Pastorets de Folch i Torres: el cèlebre conte d’en Lluquet i en Rovelló. Una història de Jordi Galceran narrada per Elisabeth Egea i acompanyada de deliciosos moments musicals. Els Pastorets, Cantata de Nadal arriba al Liceu amb la nova orquestració simfònica d’Albert Guinovart -autor de grans musicals com  Mar i celFlor de nit oGaudí-, en ocasió del 25è aniversari del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya que el 2006, va encarregar a Albert Guinovart l’adaptació d’aquest clàssic del Nadal de Folch i Torres en versió de cantata. Des d’aleshores, es va enregistrar en un disc i es va representar diverses vegades en diverses sales. Guinovart ha preparat la partitura original per a cinc instruments als 30 músics de la simfonia del Liceu que la interpretaran, inclòs ell mateix al piano. A més, se sumaran 20 antics integrants del Cor a les 40 veus que el formen habitualment. Tot i que no és una representació de l’obra, segons Òscar Boada, el director artístic, hi haurà moments de dramatització.

 

Concert de Sant Esteve

Celebrats els primers 100 anys d’aquest tradicional Concert de Sant Esteve, la família de l’Orfeó Català (Cor Petits, Cor Mitjans, Cor Infantil, Cor de Noies, Cor Jove de l’Orfeó Català i l’Orfeó Català) es presenta una vegada més a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana per gaudir de les festes nadalenques. Una cita anual entranyable. Tindrà lloc a les 19 h i enguany s’ha titulat “La màgia del Nadal” i comptarà amb la presència del Mag Lari. El concert, que se centra en el contingut nadalenc, incorpora, per tant, la màgia com a fil conductor. Un any més, les entrades ja estan exhaurides, però el públic podrà seguir-lo en directe a través de TV3 i Catalunya Música.

 

“Johann Strauss-Gran concert d’Any Nou”

Amb la Strauss Festival Orchestra arriba la producció més famosa d’Europa a Barcelona avalada per 26 anys d’èxits i més de 5 milions d’espectadors a tot el món. Aquesta producció ha rebut grans ovacions en les més importants sales de tota Europa. El programa, inspirat en la tradicional cita musical que cada any se clebra a Viena, inclou els títols més coneguts del rei del vals, Napoleó, Festa de les flors, El vals de l’emperador o Chamapagne, així com El Danubi blau o la Marxa Radetzky.

El concert és un dels esdeveniments més esperats de la temporada musical, per l’extraordinari clima festiu que l’envolta i per l’enorme participació d’un públic que, any rere any, omple les sales. Els podrem gaudir entre el 20 de desembre i el 17 de gener.

 

Concert de Nadal de la Banda Municipal

La Banda Municipal de Barcelona farà el seu propi concert d’Any Nou el 3 de gener a l’Auditori. Comença l’any amb ritme, amb ganes de fer ballar els peus: les danses d’arreu del món protagonitzen un programa on no hi poden faltar els valsos i les polques vienesos de Johann Strauss, els ritmes eslaus i el colorista Amor brujo de Manuel de Falla. Sota la direcció de Salvador Brotons també sentirem l’obertura de La gazza ladra de Rossini, les Danses armènies d’Alfred Reed i la Suite Masquerade de Katxaturian.