El vídeo de Pepsi que ha indignat les xarxes

6.04.2017

Ahir ho constatava la revista Wired, després que Pepsi hagi finalment decidit retirar l’anunci que ha encès d’indignació les xarxes socials. Per una vegada, militants i no militants s’han posat d’acord en una cosa: la perversitat política de l’anunci de Pepsi, un curt de dos minuts en què la famosa model Kendall Jenner es barreja entre una multitud de manifestants per acabar regalant una llauna de Pepsi a un policia que està formant un cordó sanitari.

 

La idea de l’anunci, titulat Live for Now Moments Anthem, és que Pepsi és un lubricant de la revolta. En dos minuts i trenta-nou segons, Jenner es treu la perruca i es deslliga de les cadenes de la indústria que l’obliga a vestir-se d’una determinada manera per unir-se a la multitud de joves que amb pancartes i consignes llibertàries fan una marxa de protesta davant del cordó sanitari de la policia. El missatge de l’espot és clar: totes aquelles manifestacions feministes, les protestes davant la Trump Tower o les marxes contra el racisme haurien estat una mica més efervescents si algú s’hagués recordat de portar una llauna de refresc.

La Pepsi sempre ha volgut captar els més joves amb eslògans, com aquell famós de la Pepsi Generation. Però aquesta vegada els activistes de tota edat i condició els han recordat que hi ha molta gent treballant per portar a terme un canvi real, i que no ho estan fent amb supermodels ni amb begudes enllaunades.

La repulsa per aquesta perversitat ideològica ha estat unànime com poques vegades a les xarxes socials, on massa sovint es ventila el millor i pitjor que portem a dins. Si busqueu Pepsi al cercador de Twitter veureu que pràcticament no hi ha ningú que hagi defensat aquest anunci, i la companyia finalment ha optat per demanar disculpes i retirar aquesta campanya publicitària, que a hores d’ara ja arrossega milers de tuits de rebuig. Pepsi ha aconseguit dues coses insòlites: que tothom a Internet es posi d’acord en una cosa. I que avui no es parli de res més als Estats Units.

Kendall Jenner

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

6 Comentaris
 1. Per a mi el missatge és clar: les masses són fàcils de manipular. Amb Pepsi o sense Pepsi. (Ja s’ha vist als EUA amb les manis i protestes anti-partit republicà, i al nostre país amb l’autobus d’HazteOir o les informacions electorals i post electorals dels EUA, sobre el Brexit o el “procés d’independència” en els mitjans d’informació [sic] espanyols).

  Atentament

 2. Ara podríem fer una cosa temptadora: no parlar més de l’anunci.
  Doncs no, vull parlar-ne: de la merda d’estètica, riquesa, pijeria multiètnica, somriures falsos i desclassats, pancartes cretines, inútils, jovent amb tot a favor menys la dignitat, amb la confusió entre ofici i classe alta, pis de luxe, avingudes assolellades per a la protesta (de què ?) i perquè ni la policia és policia sinó també companyia de pàddel i discoteca.
  Que Pepsi hagi augmentat vendes, segur. Que molts joves raonin que això és legítim i ho justifica, també. La lliçó, però, és que hi ha nivell i consciència suficients per a l’esperança.
  Ara, Pepsi, no podrà fer ja el pas següent: emigrants buscant refugi caminant entre el fang, nens assasinats per les bombes químiques, auxilitas per sanitaris bevent Pepsi,….
  Hi ha esperança sobre la merda.

 3. Per què, aquest escandalitzar-se? L’estètica és la pròpia del món de la publicitat, l’unic que canvia és el context. Si en comptes d’una manifestació parléssim d’un dinar entre amics, la perversió no seria la mateixa?

  Els que s’escandalitzen són uns puritans de merda: “Hi ha molta gent treballant per portar a terme un canvi real, i que no ho estan fent amb supermodels ni amb begudes enllaunades.”

  Jo dic: “Hi ha molta gent que dina entre amics per passar-s’ho bé d’una manera autèntica i no ho fan amb begudes enllaunades ni supermodels.”

  El que és pervers és la publicitat en si, perquè deforma la realitat i te la ven com a cosa autèntica, no que parli d’una manifestació o d’un polvo.

  • Després de veure l’anunci, jo he pensat si fa no fa el mateix que el Jordi Espinet, però ell ja ho diu prou clar i de manera més condundent i directa de com ho hagués pogut dir jo.

   Us sentiu escandalitzats? I què esperaveu? És publicitat de la Pepsi, colla de tietes!