El TERMCAT aposta per la terminologia de màrqueting digital

28.10.2014

Un dels objectius del TERMCAT és normalitzar la terminologia especialitzada en català perquè els usuaris de la llengua puguin tenir al seu abast eines que els permetin poder utilitzar la llengua en els entorns que la puguin necessitar, sobretot en l’àmbit de la investigació, on el desenvolupament de nous termes esdevé constant.

Vintage social networking | John Atkinson - Wrong Hands

Vintage social networking | John Atkinson – Wrong Hands

Amb aquest fi el centre ha posat en marxa l’elaboració de diccionaris de diversa temàtica, entre els quals es troba, precisament, la nova Terminologia de màrqueting digital, que publica aquest dimarts el centre de normalització. “La tria dels termes, i en molts casos també les denominacions, s’han consensuat a través de les propostes i els comentaris dels usuaris a les xarxes socials”, assegura el TERMCAT. Fruit, doncs, d’un projecte col·laboratiu obert que, tal com assegura el mateix centre, “creix amb les propostes que els usuaris envien amb l’etiqueta #màrquetingdigital”, neix Terminologia de màrqueting digital, un diccionari elaborat pel TERMCAT amb l’objectiu de promoure el mercat digital català. L’eclosió del màrqueting digital ha generat un nou vocabulari especialitzat, que es fa necessari de conèixer perquè la gran majoria d’usuaris de les xarxes socials l’utilitzen a diari.

Aquest diccionari, que forma part de la col·lecció “Diccionaris en línia”, no pretén normalitzar tots els termes relacionats amb el màrqueting digital, sinó definir els que s’utilitzen amb més freqüència: ha estat, per tant, un treball qualitatiu i no quantitatiu, que ha anat acompanyat d’una sessió de treball amb un grup d’experts que van consensuar les millors equivalències en català, que després van ser avalades pel Consell Supervisor, com ja vam explicar aquí. La tasca de normalització, però, no sempre ha estat fàcil: en alguns casos, com el d’engagement, el TERMCAT ha demanat als usuaris de la llengua quina seria la millor alternativa per traduir-lo. En aquest sentit, i tal com ressalta el TERMCAT, aquesta nova Terminologia “es presenta com un projecte obert i dinàmic que s’enriqueix amb les propostes que els usuaris volen compartir a les xarxes socials”. Actualment el centre ja treballa en una segona edició on s’inclouran termes com lead nurturing, influencer, growth hacking, etc., unes propostes que els usuaris han fet arribar a través de Twitter amb l’etiqueta #màrquetingdigital i que està oberta a tothom que vulgui dir-hi la seva.

Podeu clicar aquí per consultar-lo.