El Teatre-Auditori de Sant Cugat fa 25 anys

17.07.2018

La temporada 2018-2019 serà la vint-i-cinquena d’un equipament municipal de referència al nostre país. Pep Tugues, director del Teatre-Auditori Sant Cugat, va presentar la temporada amb la satisfacció d’estar al capdavant d’un espai multifuncional, capaç d’acollir des de les produccions més grans d’òpera o ballet fins als espectacles més íntims. Un teatre amb molts tipus de públic diferent, que celebrarà el seu aniversari durant tota la temporada.

Foto de família d’amics i treballadors del Teatre-Auditori Sant Cugat, amb el 25 del seu aniversari.

L’aniversari exacte de l’equipament, el dia que tocarà bufar les espelmes, serà el 25 de setembre. Hauran sigut vint-i-cinc anys (i els que vindran) d’èxit, entenent aquest concepte com a arrelament al territori, bona ocupació i gran acceptació i valoració per part de la ciutadania. Els actes de celebració comptaran amb la publicació del llibre Les 1001 nits (i algunes tardes), d’Eduard Jener, i la lectura del text dels 25 anys escrit pel director artístic Gerald Fannon i llegit per actors i actrius de Sant Cugat. L’endemà se celebrarà la Festa dels 25 anys, amb actuacions de Guillem Albà & La Marabunta, amb artistes convidats com Carlos Núñez, Brodas Bros i el Mag Lari (que també celebra el seu vint-i-cinquè aniversari). El dia 28 Carlos Núñez presentarà un concert participatiu amb Brodas Bros, Brincadeira i diverses entitats culturals de Sant Cugat. També tindrà lloc un espectacle itinerant a diversos espais del teatre i l’estrena del text Dret a gatera, escrit i dirigit per Pere Riera, protagonitzat per la santcugatenca il·lustre Emma Vilarasau.

Pep Tugues pot estar content. La temporada 2017-2018 ha finalitzat amb un total de 110.845 espectadors, i el Teatre-Auditori també pot presumir de ser la seu de festivals de referència com el Petits Camaleons, el Festival Nacional de Poesia o el Sant Cugat Fantàstic. A la primera meitat de la temporada vinent (de setembre a febrer) es podran veure un total de 45 espectacles. Entre els espectacles teatrals hi trobem Un tret al cap de Pau Miró, Èdip de Sòfocles i direcció d’Oriol Broggi, El fantasma de Canterville de Joan YagoDavant la jubilació, de Thomas Bernhard i direcció de Krystian Lupa o la nova versió de Pel davant i pel darrere, amb una adaptació de Paco Mir. Pel que fa a la música, passaran per Sant Cugat artistes amics com Sergio Dalma, el Dúo Dinámico, Luz Casal o Jarabe de palo i Ismael Serrano, que celebren també els seus vint anys sobre els escenaris.

La música clàssica també serà protagonista al Teatre-Auditori, interpretada per l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat (amb Somni d’una nit d’estiu, Concert per a piano i orquestra de Xostakòvitx o el Concert de valsos i danses), l’Orquestra Simfònica del Vallès (Txaikovski contra Napoleó) o el muntatge de La Fura dels Baus de Carmina Burana. Els Amics de l’Òpera de Sabadell presentaran Falstaff, de Giuseppe Verdi, amb direcció d’escena de Pau Monterde. La dansa vindrà de part de la Compañía Nacional de Danza, amb El Trencanous, el Ballet Nacional Rus, amb El llac dels cignes i l’Scapino Ballet de Rotterdam, amb Scala. Pel que fa a la poesia, a Sant Cugat podrem veure l’estrena de Maria-Mercè Marçal, no res és tot, un espectacle de tribut a una de les nostres poetes més importants, interpretat per Marta Marco, Mercè Sampietro i Emma Vilarasau, amb música interpretada per Andrea Motis, Joan Chamorro i Josep Traver. Una altra vetllada poètica remarcable serà la protagonitzada per Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida, que cantaran i recitaran Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Josep Palau i Fabre a l’espectacle Desbesar roses.

Presentació de la temporada 2018-2019 al Teatre-Auditori Sant Cugat.

 

Per a més informació podeu consultar el web del Teatre-Auditori Sant Cugat.