El Sonaprop de Llorenç: la calidesa de la música en directe

17.04.2013

El festival Sonaprop compta amb El Petit de Cal Eril, Roger Mas, Cesk Freixas, Miquel Abras i Inspira La música des de ben aprop es pot viure durant quatre diumenges a les 7 de la tarda al poblet de la terra dels vins.

 

Roger Mas | ©Víctor Parreño

 

El cicle de concerts Sonaprop acosta, per sisè any, alguns dels músics amb més ressò del panorama musical català al Baix Penedès en un espai petit i encantador. La música en viu de qualitat “no és cap luxe” i, per això, els organitzadors del festival aposten per aquest cicle d’actuacions de nivell. Segons expressa un dels membres de la comissió organitzadora, Jordi Sadurní, el festival va sorgir arran de la motivació i “el gust per la música en directe” i, alhora, per la disponibilitat d’espais i escenaris oberts als músics.

En aquesta sisena edició, que agrupa quatre actuacions (dues a l’abril i dues al maig), els membres organitzadors apunten alt i programen, al petit municipi de Llorenç del Penedès, noms tan coneguts com Roger Mas, Inspira, Cesk Freixas, Miquel Abras o El Petit de Cal Eril, que va actuar aquest dimenge passat. L’objectiu? Apropar artistes de renom a la comarca i la música als ciutadans.

L’espai que acull els concerts és El Centre, l’ateneu centenari de Llorenç i entitat des d’on s’organitza el Sonaprop. A la sala d’aquest espai s’hi distribueixen butaques i cadires i s’aposta per omplir-la amb unes 150 persones. “No volem fer-hi cabre les 400 persones tal i com l’espai permetria. Preferim mantenir l’essència del cicle”: l’encant d’un espai petit i ben distribuït, explica Sadurní.

De cara als tres concerts que resten, Jordi Sadurní es mostra “optimista” amb la venda d’entrades, ja que els músics porten públic molt fàcilment. En les primeres edicions del Sonaprop no es programaven concerts amb artistes de tanta actualitat, sinó d’estils més propers al jazz o al rock.

Segons explica Jordi Sadurní, l’èxit del cicle seria aconseguir que al Penedès s’hi programessin concerts de l’estil del Sonaprop. “Els organitzadors som consumidors habituals de música en directe i, si no anem cada setmana a concerts és perquè no ho tenim a l’abast”. Per això, expressa que “poder comptar amb concerts de petit format al Penedès seria un gran triomf pel Sonaprop”.

El Centre, l’ateneu centenari de Llorenç

El Centre és la plataforma des d’on els vuit organitzadors van fer néixer el cicle de música. De fet, es tracta de l’ateneu centenari del poble, un espai que programa activitats culturals de foma continuada. El Centre reuneix el ball de bastons, el grup de falcons i el de teatre i és el punt de trobada, de Barça, de cartes, de concerts… de Llorenç del Penedès.

Les entrades per als concerts del Sonaprop 2013 es poden adquirir a través de la pàgina web del Sonaprop.