El Sismògraf apostarà per la dansa i el benestar

El festival olotí de dansa contemporània celebrarà enguany la seva vuitena edició, del 31 de març al 3 d’abril: aquesta, serà la segona que ho farà com a integrant dels festivals estratègics per a les arts escèniques de la Generalitat, que l’any passat va ajudar a rellançar-lo amb la presència de prop d’11.000 persones.

El festival olotí de dansa contemporània celebrarà enguany la seva vuitena edició, del 31 de març al 3 d’abril: aquesta, serà la segona que ho farà com a integrant dels festivals estratègics per a les arts escèniques de la Generalitat, que l’any passat va ajudar a rellançar-lo amb la presència de prop d’11.000 assistents. L’objectiu dels organitzadors és aconseguir captar un públic més ampli que s’acosti a la dansa contemporània. En aquesta ocasió, a través de la seva relació amb el benestar.

Projecte Tots Dansen, dirigit per Álvaro de la Peña | Premsa Sismògraf

La presentació del festival va tenir lloc ahir a dos quarts de dues del migdia a La Palomera i va comptar amb la presència de l’acabat d’estrenar conseller de Cultura, Santi Vila, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga, i la directora artística del festival, Tena Busquets, que va obrir la roda de premsa amb la presentació del Sismògraf 2016.

Busquets va destacar les tres potes del projecte: la presència de professionals consolidats del món de la dansa (locals, estatals i internacionals), el suport a companyies amb representacions artístiques i repercussions diverses i el treball amb el públic. Amb l’objectiu d’apropar la dansa a un públic més ampli, de manera “més propera i entenedora”, el Sismògraf treballarà amb quatre eixos temàtics per desenvolupar l’aposta d’aquest any: el benestar. Aquest eixos són l’esport, la salut, l’educació i el treball integratiu amb la comunitat.

Les activitats del Sismògraf, el festival que detecta el moviment, es repartiran en 4 intensos dies en diferents escenaris de la capital de la Garrotxa, i entre elles hi haurà tres espectacles internacionals: A corps perdus, el circ coreogràfic de la companyia francesa Bivouac; Life in the Universe, un espectacle experiencial que altera la distància entre naturalesa i civilització, de la companyia amb seu a Dinamarca Hello!earth; i Etherfeel fest, una performance dirigida per l’argentí Roberto Strada.

Entre els més de 30 espectacles programats, hi haurà cinc estrenes: Bailamos (Inés Boza/SenZa TeMPo & Giulia Valle), Follow the leader (XeviXaviXou), Si sabes lo que hay (Fundación Collado-Van Hoestenberghe), l’esmentada Etherfeel fest (Strada Aerial Show) i Espheres (Moviment Lantana). I tres propostes que destaquen especialment: Siena Site, de La Veronal, que reflexiona sobre l’idea del cos humà en èpoques i geografies diverses; Natació sincronitzada, a càrrec de Sincro Mataró; i Tots Dansen, dansa contemporània representat per alumnes de secundària olotins. Finalment, i per primer cop, en la present edició s’inclouran vuit rèpliques d’espectacles fora dels dies del festival; les dues primeres es podran veure el cap de setmana del 18 i 19 de març i relacionaran la dansa amb el futbol.

Tena Busquets, Santi Vila i Pep Berga | Premsa Sismògraf

Tant per Pep Berga com per Santi Vila, el Sismògraf és una representació de dues realitats. Una, la particular, la d’Olot: ciutat de volcans que s’explica cap enfora a través de la dansa (ço és, de la cultura) però, també, del seu paisatge i la seva gastronomia. I la segona, la global, la del país, que, amb festivals com aquest, aconsegueix potenciar ciutats mitjanes com l’olotina. Segons el conseller, “Catalunya ha d’aconseguir ser una nació de ciutats” que puguin sobresortir i ser conegudes al marge de la capital. Vila també va assegurar que la cultura és “una prioritat” i que espera poder destinar-hi un % més elevat del pressupost tal com fan “els països nòrdics”. Déu (o qui sigui) l’escolti.

Amb un pressupost d’uns 320.000 euros, i pendents de tenir confirmada l’ajuda del Ministerio de Cultura, el Sismògraf ha rebut el suport de l’Ajuntament d’Olot i la Diputació de Girona, i suma les complicitats del Mercat de les Flors, l’Associació Professional de la Dansa de Catalunya i l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya. El conseller, d’altra banda, va explicar que dilluns que ve es reunirà amb el ministre de Cultura i el secretari d’Estat en funcions del Govern espanyol amb una “presumpció de bondat” parlar de les relacions i la col·laboracions culturals futures, malgrat la inestabilitat del moment polític actual.

Per saber-ne més coses, feu clic a la pàgina oficial del Sismògraf.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació