El (s)avi Joan Francesc Mira

13.01.2015

El proper dimecres el programa de (S)avis del canal 33 Josep Puigbó entrevistarà l’antropòleg i escriptor valencià Joan Francesc Mira. Recentment ha publicat l’obra El tramvia groc a Edicions Proa, un llibre de memòries en què Mira recorda la seva infantesa.

Joan Francesc Mira | Foto: Inés-Europa Crespo.

Joan Francesc Mira | Foto: Inés-Europa Crespo.

Joan Francesc Mira és un savi que s’ha passat moltes hores llegint i traduint clàssics. Les seves arrels i la seva formació l’han posat en el camí de la reivindicació de la cultura, la història i la llengua, especialment, del poble valencià. Per aquest motiu, va rebre l’any 1991 la Creu de Sant Jordi, i és soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i, des del 2012, president d’Acció Cultural del País Valencià. És també conegut per la seva faceta política, ja que durant els anys 2000 i 2003 es va presentar com a candidat del Bloc Nacionalista Valencià

En aquest (S)avis podreu aprendre molt sobre la seva perspectiva i manera de mirar el món. Aquí teniu alguna de les frases amb què ens il·lustrarà: “La sociologia ha estat molt prohibida perquè es tracta d’anar a mirar com és la realitat. I, és clar, si la realitat no concorda amb el discurs polític, llavors és una denúncia. La sociologia té la vocació de ser un mirall de la societat…, per això li costa tant de tirar endavant, perquè no té un discurs complaent amb el poder.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris