El ressopó poètic del festival de Sant Cugat

28.10.2014

Després del tiberi poètic que el 14è Festival nacional de poesia de Sant Cugat ha ofert aquesta passada setmana, encara en queda el ressopó. El cicle + Poesia ens permetrà gaudir uns dies més de diferents propostes, encara que el festival hagi acabat. 

Marta Pessarrodona

Marta Pessarrodona.

El grup de lectura “Llegim Poesia” comentarà el poemari ‘Contraban de llum’ de Maria Mercè Marçal, en una conversa literària conduïda per Maria Antònia Massanet a la seu d’Òmnium Sant Cugat (19,30h).  Per un altre costat, Marta Pessarrodona parlarà de les poetes que l’han influït, en un recital programat per aquest dimecres 29 a dos quarts de vuit del vespre a la Biblioteca de Mira-Sol. I qui vulgui sentir clàssics ho podrà fer el dissabte 22 a les sis de la tarda, al Cafè Auditori, de la mà de l’Editorial Esclarmonda, que ha organitzat lectures dramatitzades de les seves publicacions amb música en viu.

Joan Berlanga, Marta Jener i Marta Uxan faran reviure els versos de Joan Vinyoli -el poeta homenatjat enguany en el 14è Festival nacional de poesia santcugatenc- a través de l’espectacle “Vinyoli, veu sorgida del fang que cerca joies, amb amics i mestres”. La cita serà aquest dijous 30 a la galeria-taller DTERRA, a les 19,30h, i planteja un recorregut per la poesia de Vinyoli, acompanyada dels versos de Gabriel Ferrater i Miquel Martí i Pol, amics de Vinyoli, contraposant els seus versos a la dels seus mestres Carles Riba i Rainer Maria Rilke.

Altres activitats interessants són la presentació d’Edicions Xandri el dissabte 8 de novembre i un espectacle que fa renéixer la poesia de Mossèn Cinto Verdaguer, el dia 18 de novembre.

Pel que fa a les exposicions, n’hi ha tres dedicades al poeta Joan Vinyoli: On van les paraules?, a l’espai expositiu La Vitrina -fins el 29 de novembre i organitzada per Firart; El “domini màgic” de Joan Vinyoli, fins el 9 de novembre, a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, que repassa totes les etapes vitals i creatives del poeta en una expo comissariada per Pep Solà i Xavier Macià. I, finalment, Vinyoli, sempre Vinyoli fins el 30 de novembre, també a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, en un recorregut per les interpretacions dels poemes de Vinyoli a càrrec dels alumnes de gravat, ceràmica i escultura de l’espai Entretallers.

Altres exposicions interessants? La dedicada a Maria Aurèlia Capmany, que du per títol: Dona, escriptora i ciutadana  i que homenatja aquesta escriptora en el 20è aniversari de la seva mort. L’acollirà la Biblioteca de Mira-Sol Marta Pessarrodona fins el 4 de novembre.  També cal tenir en compte l’exposició Cercant poesia. De Cèlia Conesa, que estableix un viatge entre versos -en aquest cas de Mercedes Real- i pintura. Fins el 10 de desembre, al Pou d’Art.