Els hackers de ‘Joc de trons’ demanen un rescat milionari a HBO

9.08.2017

Els hackers que han segrestat material inèdit de Joc de trons i podrien filtrar episodis no emesos de la sèrie finalment han declarat les seves intencions. Volen diners, i la quantitat que demanen a HBO és astronòmica: 7,5 milions de dòlars.

Tyrion Lannister, un dels personatges de Joc de Trons

La setmana passada els hackers ja van airejar episodis inèdits de les sèries Ballers i Room 104, i també el guió d’un capítol de la seva sèrie més popular, Joc de trons, que encara no s’ha emès.

Dilluns els hackers, que suposadament s’havien apoderat de 1.5 terabits d’informació, van filtrar més documentació hackejada per donar a conèixer l’abast de la seva acció. Segons publica Slate, el saqueig inclou els tractaments de guió dels pròxims cinc episodis de Joc de trons, amb els corresponents resums argumentals, com guions i temporades senceres d’altres sèries de HBO. El botí dels hackers també sembla haver recollit tot un mes de correus electrònics d’un executiu d’HBO i una llista de contactes d’un alt càrrec de la cadena, Richard Pleper, que segons ha informat The Guardian conté un llistat amb els telèfons personals dels actors de Joc de trons.

Els hackers, però, no s’ha limitat a filtrar spoilers. També van per públic un comunicat en forma de vídeo en què exigien a HBO el pagament d’un rescat onerós sota l’amenaça de ventilar a la xarxa encara més dades comprometedores per a la companyia. El vídeo en què els hackers feien aquesta declaració va aparèixer entre les filtracions de dilluns i s’amenitzava amb la banda sonora de la sèrie.

En aquest vídeo enviat a Pleper, que ha publicat Mashable aquí, els hackers reconeixen que han trigat 6 mesos per vulnerar el sistema de seguretat d’HBO i alerten de la quantitat de material confiscat, que inclou fins i tot proves que la cadena ha evadit molts impostos.

Els hackers exigeixen un rescat de 7,5 milions en bitcoins, que s’hauria de pagar aquesta mateixa setmana. “Nosaltres solem fer dues grans operacions anuals, i els nostres ingressos anuals ronden els 15 milions de dòlars”, diuen els hackers, que tanquen el seu comunicat amb una amenaça ominosa: “We don’t play with you so, you in return, don’t play with us. You only have 3 days to make decision so decide wisely.”

Fins ara aquest grup de hackers ha atacat 17 empreses, i segons ells mateixos han reconegut, només han fracassat tres vegades. Segons aquesta organització, han invertit entre 400 i 500.000 dòlars per adquirir a la internet profunda el software necessari per crear el malware amb què han atacat HBO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Més que no pas «material confiscat» pels hackers entenc que caldria dir «material robat». Sembla que «robar» no sigui el mot adequat, quan es tracta de prendre sense cap permís coses a algú i quedar-se-les i a mé a més fer-ne negoci brut. Quan es parla d’internet també es diu «piratejar», com si ‘robar’ per internet no fos realment ‘robar’. El problema és gros i els artistes en reben les patacades, i el lladre és un santet graciós. Si hi ajudem amb el llenguatge potser ajudarem a fer justícia i a instal·lar una mentalitat diferent (per internet tota la cultura ha de ser gratuïta, i si no ho és la pirateges, hi!, hi!…). Piratejar fa gràcia, quan en realitat és robar, que no en fa tanta. Ah!, el llenguatge!!