El Quartet Mèlt encapçala el cartell del Festival de Cantonigròs

Per cinquè any consecutiu, del 14 al 17 de juliol Vic tornarà a ser l’escenari del FIMC, amb el Teatre L’Atlàntida com a escenari principal.

Ahir, al Palau de la Música de Barcelona, es va presentar la 34a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs (FIMC), que enguany homenatjarà un dels seus fundadors, el mestre Àngel Colomer, i que comptarà amb més de 1.000 participants.

Quartet Mèlt

El president del festival, Josep Maria Busquets, també va voler destacar, acompanyat de Mariona Carulla, la commemoració del 125è aniversari de l’Orfeó Català, que fou indispensable per a la construcció del Palau i que constitueix, a través d’un cor dels seus cantaires representat en un dels fragments que coronen l’edifici, la imatge d’aquesta 34a edició. Busquets va lloar la tasca de l’Orfeó en favor d’aquests dos mons que es complementen: el de la música i el de les corals.

Per cinquè any consecutiu, del 14 al 17 de juliol Vic tornarà a ser l’escenari del FIMC, amb el Teatre L’Atlàntida com a escenari principal secundat per l’animació constant que hi haurà als seus carrers. En total, hi prendran part 1.050 participants i 30 grups procedents de 20 països tan diversos com la Xina, el Brasil, Irlanda del Nord, Rússia, el Nepal o Montenegro, amb les seves respectives propostes de cant coral i de dansa.

APZ TONE TOMSIC UNIVERSITY OF LJUBLJANA

Un d’aquests grups és el Quartet Mèlt, guanyador de la 3a edició del concurs Oh Happy Day de TV3, que s’encarregarà del concert inaugural amb la interpretació de cançons tradicionals catalanes i d’altres que formen part del seu repertori. Precisament, els cors mixtos seran un dels pilars de la mostra, juntament amb els cors infantils i la música popular, amb l’afegitó de la dansa tradicional: expressions autòctones molt diverses interpretades amb el llenguatge més universal.

El FIMC té la voluntat de reivindicar la llengua i la cultura de Catalunya al mateix temps que l’heterogeneïtat artística i musical de la resta de països convidats, amb un màxim de dos grups per país. Busquets no es va oblidar de lloar “la gran feina” dels més de 400 voluntaris que treballen per a organitzar el festival i “l’alt nivell qualitatiu” dels participants.

A banda de dos grups de Geòrgia i Israel que no podran venir per problemes de seguretat (les seves famílies i governs respectius no els permeten sortir del país per temor a un atac terrorista), el vast conjunt de formacions que trepitjarà Osona d’aquí a un mes promet fer reviscolar la bellesa de la música, la dansa i la diversitat i fer vibrar el públic amb el seu diàleg a través de l’art i la cultura.

Trobareu més informació a la pàgina web del FIMC.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació