El programa #EnSolfa porta les discogràfiques a les biblioteques

25.02.2014

Segells discogràfics com Bankrobber, Picap, Música Global, Tritó, Blanco y negro, Discmedi i Kasba Music celebraran presentacions i showcases acústics en diferents biblioteques catalanes, amb la participació de músics com Albert Fibla, Naraina i Xaviss.

 

Albert Fibla.

La Biblioteca és un santuari  de saviesa literària i on podem trobar tota mena de coneixements en diferents suports. També hi trobem un grapat d’arxius musicals que ens fan viatjar per músiques del món. Però coneixem prou bé els músics de casa nostra i les discogràfiques que els publiquen? Per acostar les discogràfiques catalanes als bibliotecaris el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya ha organitzat el cicle #EnSolfa que prepara presentacions i concerts en diferents biblioteques catalanes, per part de les diverses discogràfiques ambaixadores de la nostra música. “Fa un any i escaig que el Servei de biblioteques del Departament de Cultura organitza unes sessions anomenades ‘10×10’ amb els editors catalans. 10×10 és un espai de trobada entre editors i bibliotecaris, pensat per a la formació contínua dels professionals i orientat a millorar les col·leccions de les biblioteques. El format ha estat ben acceptat per ambdues parts i ens ha semblat interessant ampliar-ho al camp musical”, explica Carme Fenoll Cap del Servei de Biblioteques, Generalitat  de Catalunya, que afegeix que aquest programa té l’objectiu de “oferir valor afegit a l’usuari en el camp musical, més enllà del préstec de CDs tradicional, amb l’ajuda de l’Associació de Musictecaris, AMPLI”.

Concerts acústics a les biblioteques catalanes

La idea és “conèixer a fons el sector amb l’APECAT i la participació de 30 discogràfiques de l’associació professional, que tenen la intenció de programar concerts a l’espai de biblioteques i difondre el seu treball”, ens diu Fenoll.

En cada una de les 10 sessions programada (una cada mes fins a final d’any) hi intervindran entre 6 i 8 discogràfiques diferents que es presentaran i es posaran en contacte amb programadors musicals de l’entorn. La sessió acabarà amb un concert acústic obert al públic ofert per diferents grups de les discogràfiques. #Ensolfa compta també amb la col·laboració de la Fundació SGAE, que col·labora en el projecte que es durà a terme a 10 biblioteques catalanes on hi ha personal Musictecari o que destaquen per la presència musical a les seves programacions.

La propera sessió del programa #EnSolfa tindrà lloc el divendres 28 de març a la Biblioteca Vapor Vell de Barcelona. Aquí us podeu descarregar la informació de totes les sessions celebrades i el calendari de les futures xerrades amb discogràfiques i programadors musicals a les biblioteques.