El Programa.cat arrenca amb força

13.12.2013

92 espectacles de 73 companyies s’han presentat en la primera setmana d’inscripcions al Programa.cat. En menys d’una setmana, s’han presentat 92 propostes artístiques professionals de teatre, dansa, circ i música a través de l’aplicació Programa.cat.

Programa.cat és un sistema de suport del Departament de Cultura a les programacions estables municipals d’arts escèniques i música. El termini es tanca el 20 de gener i a partir d’aquest moment els programadors locals poden contractar els espectacles i concerts. 67 dels projectes artístics presentats són de Barcelona, 11 de Girona, 6 de Lleida, 2 de Tarragona, 4 de Madrid, 1 de Múrcia i 1 de Bilbao

Un total de 73 companyies i professionals han introduït 92 projectes artístics professionals de les disciplines d’arts escèniques i música a través de l’aplicació Programa.cat. De les 92 propostes introduïdes, 47 són de teatre, 31 de música, 9 de dansa i 5 de circ.  D’aquestes propostes, n’hi ha 45 presentades i la resta es troben en tramitació.

Programa.cat és un sistema d’ajut del Departament de Cultura a les programacions estables municipals d’arts escèniques i música. Hi poden accedir els municipis que no tenen un conveni específic amb el Departament de Cultura com a mecanisme de suport. El Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM) determina quines són les eines d’ajut a les quals pot accedir cada municipi.

En el cas de Programa.cat, el suport del Departament de Cultura es concreta en un catàleg obert de propostes artístiques professionals d’arts escèniques i música que els programadors municipals podran contractar i als que la Generalitat de Catalunya subvencionarà una part del caixet.

Programa.cat és una eina útil tant per als professionals, que poden donar a conèixer les seves propostes als programadors municipals, com per als ens locals, ja que els permet contractar a preus directament subvencionats i tenen accés a un catàleg de propostes amb les seves condicions tècniques i de contractació.

El període d’inscripció de propostes artístiques per al 2014 s’ha iniciat aquest dilluns, 9 de desembre, i es tancarà el proper 20 de gener. A partir d’aquest moment els ens locals podran fer la contractació dels espectacles i concerts que s’hagin acceptat a Programa.cat.