El profeta Jonàs, a la revista Valors

29.11.2014

Jonàs Sala té nom de profeta. El profeta que avisa que vénen maltempsades i que en acabat sempre és desmentit per la bondat de Jahve. Jonàs és el corcó que anuncia la caiguda de Nínive, només perquè la seva gent s’acabi posant les piles per salvar la ciutat.

Jonàs Sala | Foto: Tot Mataró

Jonàs Sala | Foto: Tot Mataró

Jonàs Sala és un dels fundadors de verkami, i la seva feina s’assembla una mica a la del profeta: vetllar perquè els projectes artístics que publica i publicita des de la seva plataforma de micromecenatge no s’estanquin i culminin la seva campanya amb èxit. Jonàs és el punxó que burxa i guia amb tacte i exigència els emprenendor culturals que fan niu a verkami.

Jonàs Sala és un home que porta bigoti (no és postís, jo l’he vist i és de veritat), un noi que parla com un senyor gran, dosificant les pauses, posant silencis allà on toca, sense embarbussar-se, com fan els profetes quan llancen mals auguris amb la seva exaltació. Però té la tossuderia de Jonàs. Gràcies a les seves admonicions, molts projectes arriben a bon port.

Ja fa un cert temps vam publicar a Núvol una entrevista al seu pare, Joan Sala, cofundador de verkami, que és una de les empreses més internacionals que ha donat aquest segle la ciutat de Mataró. Justament avui la revista Valors, que ha dedicat el número de novembre al valor de la Iniciativa, convoca la ciutadania a un homenatge al mataroní Miquel Biada, principal promotor del primer ferrocarril de la península, nascut ara fa 225 anys. L’acte forma part del cicle ‘Mataró, ciutat de valors’ i consistirà en la lectura del manifest “Biada, símbol de Mataró” i  una ruta guiada pels principals indrets de la ciutat relacionats amb el ferrocarril.

La revista Valors ha entrevistat Jonàs Sala. Us n’oferim un fragment aquí: