Seguint l’estela de Gabriel Ferrater

14.02.2018

El premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater ha obert, un any més, una nova convocatòria. El guardó, un dels més ben dotats econòmicament en llengua catalana, arribarà l’any vinent a la 16a edició. Impulsat per la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, l’Ajuntament de Sant Cugat i Edicions 62, el certamen reconeix cada any una obra poètica amb l’objectiu de descobrir noves veus, poetes inèdits o autors poc coneguts. El termini per presentar-se al premi està obert fins al 15 de març d’aquest any.

Joan Puigdefàbrega

Dotat amb 7.250 euros i una escultura de l’artista santcugatenc Pep Codó, el premi de Poesia Gabriel Ferrater compta amb un jurat de prestigi que es renova any rere any i amb participants d’arreu del territori de parla catalana. “Que l’homenatge a Ferrater sigui un tribut de la ciutat on va viure els últims anys de la seva vida és un fet lloable. I ho és encara més que el premi s’hagi convertit en un dels eixos sobre els quals gira l’aposta per fer present la poesia en la vida de Sant Cugat”, afirma l’editor Jordi Cornudella. Cada any, Edicions 62 publica l’obra guanyadora del guardó.

Creat el 2001 per un grup de santcugatencs i santcugatenques amics i amats de Gabriel, el premi ha reconegut poetes com Marc Romera, Enric Virgili, Antoni Ibàñez, Dolors Miquel, Albert Roig, Albert Balasch, Adrià Targa, Yannick Garcia, Jaume Subirana, Anna García Garay, Manel Ollé, Josep Domènech i Ponsatí, Eva Baltasar i en la darrera edició Joan Puigdefàbrega amb el poemari Deshora. Cornudella destaca que els títols que s’han incorporat a la col·lecció de poesia d’Edicions 62 “constitueixen una aportació renovadora, valuosa i diversa del panorama poètic de l’última dècada i mitja” i subratlla que “el valor de l’homenatge de Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater s’ha de mesurar sobretot per a això”.

El jurat està format per Jordi Cornudella, Xavier Folch, Empar Moliner, Marta Pessarodona i Marc Romera. L’entrega del premi i la presentació del llibre guanyador de la 15a edició tindrà lloc pels volts del 27 d’abril, el dia en què va morir Gabriel Ferrater. Podeu descarregar-vos les bases de la convocatòria aquí.