El premi Gabriel Ferrater busca noves veus

26.11.2016

El premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater ha obert, un any més, una nova convocatòria. El guardó, un dels més ben dotats econòmicament en llengua catalana, arribarà l’any vinent a la 15a edició. Impulsat per la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, l’Ajuntament de Sant Cugat i Edicions 62, el certamen reconeix cada any una obra poètica amb l’objectiu de descobrir noves veus, poetes inèdits o autors poc coneguts. El termini per presentar-se al premi està obert fins al 15 de desembre d’aquest any.

Eva Baltasar va guanyar la darrera edició del Premi Sant Cugat de Poesia en memòria de Gabriel Ferrater

Eva Baltasar va guanyar la darrera edició del Premi Sant Cugat de Poesia en memòria de Gabriel Ferrater

Dotat amb 7.250 euros i una escultura de Pep Codó, el premi de Poesia Gabriel Ferrater compta amb un jurat de prestigi que es renova any rere any i amb participants d’arreu del territori de parla catalana. “Que l’homenatge a Ferrater sigui un tribut de la ciutat on va viure els últims anys de la seva vida és un fet lloable. I ho és encara més que el premi s’hagi convertit en un dels eixos sobre els quals gira l’aposta per fer present la poesia en la vida de Sant Cugat”, afirma l’editor Jordi Cornudella. Cada any, Edicions 62 publica l’obra guanyadora del guardó.

Creat el 2001 per un grup de santcugatencs i santcugatenques amics i amats de Gabriel, el premi ha reconegut poetes com Marc Romera, Enric Virgili, Antoni Ibàñez, Dolors Miquel, Albert Roig, Albert Balasch, Adrià Targa, Yannick Garcia, Jaume Subirana, Anna García Garay, Manel Ollé i Josep Domènech i Ponsatí. L’última edició del guardó, celebrada la primavera passada, la va guanyar Eva Baltasar amb el poemari Animals d’hivern. Cornudella destaca que els 14 llibres que s’han incorporat a la col·lecció de poesia d’Edicions 62 “constitueixen una aportació renovadora, valuosa i diversa del panorama poètic de l’última dècada i mitja” i subratlla que “el valor de l’homenatge de Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater s’ha de mesurar sobretot per a això”.

L’entrega del premi i la presentació del llibre guanyador de la 15a edició tindrà lloc pels volts del 27 d’abril, el dia en què va morir Gabriel Ferrater. Podeu descarregar-vos les bases de la convocatòria aquí.