El Premi Born de Teatre ja té finalistes

14.10.2016

El passat dissabte 8 d’octubre va tenir lloc a la Sala Beckett la segona reunió del jurat del XLI Premi Born de Teatre, format per Juan Meliá (gestor cultural i coordinador nacional de teatre de Mèxic), Tomàs Mestre (director i actor teatral d’Alacant), Cristina Sánchez-Izquierdo (actriu de teatre i dansa), María José Sánchez-Cascado (professora de Teatre espanyol a la Universitat de Barcelona) i Fabrice Corrons (professor a la Universitat de Toulouse-Jean Jaurès, especialitzat en teatre català contemporani).

La companyia La Fil·loxera ha guanyat la II Residència del Premi Born | Foto: Premi Born

La companyia La Fil·loxera ha guanyat la II Residència del Premi Born | Foto: Premi Born

El jurat ha decidit que els textos S’Horabaixa, Al límit de la muntanya i Lear siguin finalistes i optin a emportar-se el guardó de 14.000€ més l’edició de l’obra en les quatre llengües de l’estat.

En el decurs de l’acte de lliurament, que se celebrarà el 22 d’octubre al Teatre de Ciutadella, es revelarà el títol de l’obra guanyadora i la seva autoria. L’acte de lliurament començarà amb la representació de l’obra Tortugues: la desacceleració de les partícules, escrita i dirigida per Clàudia Cedó, de FlyHard Produccions i interpretada per Dani Arrebola, Àlex Brull, Clara Cols i Alícia Puertas.

L’acte de lliurament és el punt final de la celebració de la XLI edició del Premi Born, però les activitats programades tenen lloc durant tot el mes d’octubre: dissabte 15 d’octubre al Teatre de Ciutadella hi haurà l’espectacle de titelles El tresor del pirata, un espectacle per nens a partir de 3 anys. El dimecres 19 es farà l’assaig obert de l’obra Estiu d’Helena Tornero, representada per la companyia de teatre La Fil·loxera, guanyadora de les II Residències de Creació Premi Born, al teatre de l’institut Josep Maria Quadrado, acte obert i gratuït. El dijous 20 hi haurà la trobada del grup de lectura per comentar L’obediència de la dona del pastor, obra guanyadora del Premi Born 2015; la trobada, gratuïta i oberta a tothom, serà a la biblioteca Àngel Ruiz i Pablo del Cercle Artístic a partir de les 20h amb el seu autor, Sergio Martínez Vila. I, per acabar els actes relacionats amb el Premi Born, el cap de setmana del 5 i 6 de novembre es faran les XII Jornades Formatives de teatre a càrrec de Marta Montiel a la sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic.

Dani Arrebola i Clara Cols a Tortugues. © Pablo Lammers

Dani Arrebola i Clara Cols a Tortugues. © Pablo Lammers

El divendres a partir de les 20h. a la Sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic tindrà lloc la presentació de les edicions de L’obediència de la dona del pastor. Intervindran el sr. Afonso Becerra, membre del consell de redacció de la Revista Galega de Teatro; el sr. Fabrice Corrons, membre del jurat que va premiar l’obra, i el propi autor, Sergio Martínez Vila. Tot seguit, el sr. Fabrice Corrons pronunciarà la conferència amb la qual començaran els actes de l’edició Premi Born 2016.