El Petit Príncep torna a la Terra

2.12.2014

El passat divendres Núvol va acudir a la presentació en societat dEl Petit Príncep, el protagonista del musical nascut a partir del mític llibre d’Antoine de Saint-Exupéry. L’espectacle, dirigit per Àngel Llàcer, es podrà veure a la Sala Barts de Barcelona a partir del 5 de desembre on s’hi estarà fins el dia 11 de gener.  

El Petit Príncep, el musical. Foto La Perla 29

El Petit Príncep, el musical.  Foto La Perla 29

 

Muntats en un sidecar veiem aparèixer part de l’equip: Àngel Llàcer, Manu Guix, Elena Gadel, Marc Pociello, Xavi Duch i El Petit Príncep, actor del qual el nom resta encara desconegut per al públic. Aquest caràcter lúdic impregna la jornada, i el director de l’espectacle, Àngel Llàcer, comença explicant què ha portat l’equip a dur als escenaris un personatge tan estimat per tots. Ens diu que va ser justament aquest amor el que els va empènyer a treballar amb La Perla 29 com a productora; a simple vista sorprèn que s’embarquin en l’aventura que suposa un nou gènere, però és el teatre artesanal i cuit a foc lent que caracteritza la companyia el que l’equip d’El Petit Príncep va valorar per treballar-hi. Al mateix temps, ens diu Oriol Broggi, “per nosaltres és una oportunitat de fer una cosa nova, un musical”.

Agafar un text que ha estat tant tractat, llegit i rellegit per tots podria esdevenir dificultós, i el seu caràcter podria limitar-ne el tipus de públic. Assumint d’avant mà aquests riscos, el dramaturg Marc Artigau ha buscat en l’essència del text allò amb el que els adults s’hi puguin sentir identificats i els porti a voler compartir la història amb els seus fills, els quals puguin també gaudir-ne i entrar a formar-ne part.

Pel que fa a la música, Manu Guix, que s’encarrega de la direcció i la composició musical, assegura que no ha triat un gènere en concret, sinó que tal com succeïx amb l’òpera, a partir del caràcter de cada personatge ha creat el ritme i el tempo que el defineixen. Així doncs, s’ha deixat endur per les sensacions que li provoca cada situació, creant al mateix temps un leitmotiv que permetrà a l’espectador identificar musicalment a tots els personatges.

L’escenografia queda en mans de Tatiana Halbach i Jordi Queralt,-recentment guanyador d’un premi Butaca per Informe per a una Acadèmia-. Se’ns presenta la infraestructura com un Dolby dut al teatre: se situaran altaveus a tots els angles de la sala de manera que l’espectador podrà escoltar i viure els esdeveniments al seu voltant. I fins i tot sentirà que l’avió del pilot passa per damunt seu. A més, s’han dissenyat mappings que permetran la projecció d’imatges sobre un fons tridimensional, provocant així, una atmosfera màgica i canviant que de ben segur mantindrà la mainada vibrant i atenta durant tot l’espectacle.