El pati de Girona

3.05.2018

Com cada any la Diputació de Girona, coincidint amb Temps de Flors, ha presentat una nova edició del Pati Cultural. L’edició d’enguany està marcada per un canvi de rumb rellevant, i tindrà lloc del 12 al 20 de maig al claustre de la Diputació.

‘Enamorats de Shakespeare’ del Cor de Teatre Joves   |Foto: Irene Serrat

Encara que no es perd la voluntat inicial de convertir el pati de la Diputació en un escenari per les actuacions diàries durant el Temps de Flors a Girona, s’ha volgut fer un pas més i convertir-lo en una mostra més plural i interdisciplinar, en la qual tenen cabuda tot tipus de propostes escèniques. El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha destacat que “el Pati Cultural és un tast dels projectes culturals estratègics de les comarques gironines en què la institució col·labora, des d’una visió multidisciplinar i oberta a tot el territori”.

Fins ara el Pati Cultural tenia com a segell distintiu el fet de promoure les diferents formacions musicals que han nascut a redós del Conservatori. Però aquest any el cartell comptarà amb una desena d’actuacions, entre les quals hi haurà concerts i obres de teatre i dansa a càrrec de grups seleccionats expressament per a l’ocasió.

L’esdeveniment d’aquest any serà una mostra de les principals propostes escèniques i musicals de les comarques gironines. L’inici del Pati Cultural serà el 12 de maig a les 19h a càrrec de la Fundació Pau Casals. La jove violoncel·lista i guanyadora de la Beca Internacional Pau Casals 2016 Mariona Camats, acompanyada per la pianista Yoko Suzuky, interpretarà les obres de L. Beethoven, R. Schumann, Y. Suzuky i G. Cassadó. El 13 de maig participaran Cor Vivace i Cor Allegro (Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona), un projecte pedagògic i artístic per a nens i joves d’entre 6 i 15 anys, amb l’objectiu d’una educació per mitjà de la veu cantada.

Entre moltes altres propostes, la Jove Companyia de Dansa Contemporània de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà oferirà tres peces curtes per a espais no convencionals: Dos cuerpos, Landing Us i Upside Down. Tot això el dissabte 19 de maig a les 19h. Per acabar el cicle s’interpretarà Enamorats de Shakespeare, un espectacle del Cor de Teatre Joves. Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles, que neix d’una nova lectura dels Sonets i del teatre de Shakespeare.

A més, durant el transcurs dels concerts, al claustre de la Diputació, es podrà veure l’exposició Incisions de Domènec Fita, que comprèn algunes de les obres més abstractes de l’artista. Un conjunt de pintures i escultures que evidencien que en les obres de Fita no hi ha lleis artístiques. 

Podeu descarregar-vos la programació fent clic aquí.