El París conegut i l’Orient somniat

9.02.2016

L’11 de febrer tindrà lloc un recital de guitarra al Palau Güell a càrrec d’Àlex Garrobé. L’acte iniciarà a les 19.00 h amb una visita guiada exprés i a les 19.30 h començarà el concert, amb posteriorment un col·loqui amb els músics.  

Àlex Garrobé

Àlex Garrobé

El dia 11 de febrer, el Palau Güell acull el concert “Ferran Sor i Francesc Tàrrega: el París conegut i l’Orient somniat”, a càrrec d’Àlex Garrobé i amb Jordi Rifé com a presentador. El concert consisteix en un recorregut per l’obra dels dos grans compositors guitarristes que van marcar l’esdevenir de la guitarra des del segle XIX. En el recital s’incideix  en dos aspectes que van ser referencials en la seva obra i oposem la mirada europea de Sor a l’atracció que, en un moment,  va sentir Tàrrega per l’exotisme d’un orient idealitzat. Abans del concert es realitzarà una visita guiada exprés per les instal·lacions.

El programa està compost per la Fantasia op. 30 (Introducció, Tema amb variacions i Allegretto), les Variacions op. 9 sobre un tema de Mozart i el Gran solo op. 14, de Ferran Sor, així com les obres alhambristes Dansa Mora Capricho Árabe i Dansa Odalisca, de Francesc Tàrrega

Àlex Garrobé ofereix concerts i recitals amb regularitat a més de quaranta països, actuant en sales com el Concertgebouw d’Amsterdam, l’Auditori de Radio France a Paris, l’Auditorio Nacional de Madrid o el Palau de la Música Catalana de Barcelona. Ha guanyat primers premis al V Concurso Internacional de Guitarra Infanta Cristina (Fundación Guerrero 1989) i al Concurso Nacional Permanente organitzat per JJ.MM. (1988). Col·labora freqüentment amb diferents orquestres, interpretant els principals concerts del repertori guitarrístic. Ha realitzat sis enregistraments amb els segells Harmonia Mundi, Columna Música i Ópera Tres. Doctor en Història de l’Art i Musicologia per la UAB, actualment és professor de guitarra i música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

D’altra banda, Jordi Rifé és Doctor en Filosofia i Lletres per la UAB i professor  del Departament d’Art i Musicologia de la mateixa universitat. Ha realitzat nombroses publicacions científiques dins l’àmbit de la Musicologia. La seva especialització està centrada en la música dels s. XVII i XVIII. Ha impartit docència a d’altres universitats tan catalanes com estrangeres. Així mateix, ha realitzat una estada de recerca al Bach-Archiv de Leipzig.