El Museu Frederic Marès fa 70 anys

10.04.2019

Coincidint amb l’aniversari de la mort de Frederic Marès, el museu dedicat a l’escultor celebra des del passat octubre 2018 un conjunt d’actes de celebració del seu 70è aniversari. Vet aquí algunes de les activitats programades per aquesta primavera.

El Marès ofereix un cicle de concerts de petit format i el proper Diumenge de Rams, 14 d’abril, a les 12h, la soprano Belén Vaquero i Carles Blanch a la tiorba musicaran l’Enterrament de Crist (1924), una de les peces del museu. L’obra és un relleu funerari de bronze que representa l’escena del Sant Enterrament de Crist davallant de la creu a punt per posar-lo dins del sepulcre. Considerada com a una de les escenes més culminants del misteri de la Setmana Santa, l’obra encapçala el tercer concert de petit format dedicat a la música barroca italiana i francesa amb obres pròpies de la litúrgia de la Setmana Santa com són les de François Couperin amb la Deuxième Leçon de Ténèbresper a veu sola i baix continu composta pel Dimecres Sant de 1714. El concert tindrà lloc a l’estudi biblioteca de Frederic Marès.

Tot i això, abans de d’endinsar-vos en la intensitat i el deliri de la música romàntica i barroca, el dissabte 13 d’abril, la programació ha inclòs una visita dinamitzada pel Gabinet del col·leccionista: “Un Museu de novel·la. Passeig literari pel Museu Sentimental”. Un viatge a finals del segle XIX i principis del XX que servirà  per donar a conèixer algunes de les realitats viscudes a la Catalunya del moment, a més de repassar els textos dels autors més destacats de l’època.

La visita de tallers familiars continuaran el proper 27 d’abril a partir de les 16h a l’espai expositiu de la col·lecció sentimental del Gabinet del col·leccionista, on cada família que hi participi podrà crear l’auca a través d’imatges i retoladors per escriure-hi damunt. Una dinàmica que es produirà després que cada unitat familiar interactuï amb els objectes de l’exposició. L’activitat s’articula des d’una perspectiva constructivista de l’educació a través de diàlegs, preguntes i el joc per estimular la participació activa, la creativitat, la reflexió i l’esperit crític dels participants.

Finalment, fins el diumenge 5 de maig, a l’Aparador del Pati del museu, hi trobareu l’exposició de Crepuscle (Joventut), l’escultura representativa del període noucentista de Frederic Marès que va presentar-se a l’Exposició de Primavera de Barcelona del 1932. Una escultura que a partir d’aquell moment va començar a ser apreciada pel públic fins al punt que se’n van fer còpies en marbre i bronze.

Podeu consultar totes les activitats de l’aniversari al web del Museu Marès.

Etiquetes: