El Museu de la Vida Rural s’involucra amb ‘El vi fa sang’

7.04.2016

El 8, 9 i 10 d’abril l’Espluga de Francolí té una cita amb la novel·la negra que rep un nom ben adient: El vi fa sang, i que busca maridar la literatura de gènere negre amb el bon vi. El Museu de la Vida Rural acull activitats literàries relacionades amb la jornada.

Llibres | Foto: arxiu

Llibres | Foto: arxiu

El vi fa sang és el nom que rep el festival internacional de novel·la criminal en català, que enguany encara la seva segona edició. L’esdeveniment contempla diferents variants d’aquest gènere, com ara la novel·la negra, la detectivesca i la de lladres i serenos. Tot plegat té lloc a l’Espluga de Francolí els dies 8, 9 i 10 d’abril. Aquest és un festival internacional perquè engloba tant narrativa escrita en català com traduccions d’altres idiomes a la llengua catalana.

Dins d’una munió d’actes, el Museu de la Vida Rural acull diverses activitats literàries en el marc d’El vi fa sang. La més destacada és la taula rodona El crim a la novel·la històrica, que comptarà amb els escriptors Maria Carme Roca, també historiadora i filòloga; Martí Gironell, periodista; Lluís Llach, cantant i ara diputat; i Jordi Llobregat, director del festival València Negra. Aquest acte serà moderat per Xulio Ricardo Trigo, també escriptor i professor.

Com que aquest festival busca maridar la literatura amb de vi, els assistents de les jornades podran degustar-ne de bo. Però que no es perdin les presentacions de les novetats criminals de diversos autors, que tindran lloc a dos quarts d’una del migdia. Aquestes novetats són Tota la veritat, de Núria Cadenes; Violència justa, d’Andreu Martin, Sota l’asfalt, de Lluís Llort; Foc verd, de Jordi de Manuel i L’assassí que llegia Vidal Vidal, de Miquel Àngel Estradé.

El Museu de la Vida Rural també acollirà una presentació ben especial: la reedició de les tres novel·les criminals de Rafael Tasis. Àlex Martín Escribà serà l’encarregat de presentar La bíblia valenciana, És hora de plegar i Un crim al Paralelo, les obres de Tasis que reedita l’Editorial Tres i Quatre.