El més petit de tots, obert al món

28.10.2016

El Festival d’arts escèniques El més petit de tots torna el dissabte 5 de novembre carregat de novetats. En primer lloc, tindrà un important accent internacional, i és que diverses companyies teatrals d’arreu del món hi participen. Els espectacles realitzats per companyies estrangeres més destacats són el multipremiat White, dels escocesos Catherine Wheels Theatre Company, Les cançons de la mare són un regal, dels austríacs Dschungel Wien –i amb la participació de la soprano Marie-Christiane Nishimwe– i Lala Pop, de la noruega Inger Cecilie Bertrán, una de les coreògrafes de la dansa per a infants més importants del seu país.

'Les cançons de la mare són un regal'. Fotografia d'Ani Antonova

‘Les cançons de la mare són un regal’. Fotografia d’Ani Antonova

No faltarà, però, la producció pròpia del festival, que enguany és Maleable, una coproducció amb el Mercat de les Flors. Helena Lizari ha estat l’encarregada de dirigir aquest viatge imaginatiu dins d’una bombolla de sabó. Altres obres nacionals programades són Jardín Secreto, de Zig Zaanza, LOO, de Ponten Pie, ¿Cuál es mi nombre…? de DA.TE DANZA i Sensacional, d’Imaginart.

Una altra de les novetats a destacar és la celebració d’una jornada destinada al públic professional, juntament amb activitats paral·leles com masterclasses i tallers. La trobada durarà tres dies i estarà oberta a artistes, productors i programadors per tal de posar en contacte professionals del sector. La companyia holandesa Dansmakers realitzarà un taller de dansa i moviment per a infants el 8 i el 17 de novembre, i el musicòleg Paulo Lameiro durà a terme tallers d’estimulació sensorial –a través de la música– per a tota la família. Ell mateix impartirà la masterclass del 10 de novembre, mentre que Daniela Labbé Cabrera, directora de teatre i actriu, presentarà el projecte Enquete de notre enfance el dia 11.

'White', de Catherine Wheels Theatre Company.

‘White’, de Catherine Wheels Theatre Company.

No faltarà lloc pel debat, tampoc. El dissabte 12 de novembre a les 17 30h al CCCB es durà a terme la conferència “Arts escèniques per als més petits. Per què i amb quina finalitat?”, amb la participació d’Anna Manso, Jorge Picó i Silvia Valdespino. Pel que fa a la ubicació, als espais habituals s’hi han afegit dos de nous: el CCCB i l’Atrium de Viladecans. En total, les obres del festival es representaran a 14 teatres repartits en 11 ciutats catalanes.

A banda de la programació general i de les activitats alternatives, el festival també té reservada una altra sorpresa per als més petits. No és una altra que la festa d’inauguració, que es celebrarà el mateix dissabte 5 de novembre durant tot el dia al Teatre Principal de Sabadell. Durant aquesta festa, els infants podran gaudir de l’espectacle Planeta Ka, d’Imaginart, de l’espai sensorial Els Nius i, entre d’altres, dels mini concerts d’Alexandre Gitart.

El Més Petit de Tots es va crear fa dotze anys a Sabadell i ja és un referent pel que fa a espectacles infantils dirigits a nens i nenes d’entre 0 i 5 anys. Aquesta dotzena edició del festival s’iniciarà el dissabte 5 de novembre i finalitzarà el dijous 20. Per a més informació, poden consultar la programació al seu web.