El Mecanoscrit explicat pels volvians

27.11.2014

En ocasió del 40è aniversari de la publicació del Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo (novembre 1974), Núvol i la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia han acollit la proposta d’aplegar 40 autors que escrivissin 40 textos de 40 paraules situats dins el context del Mecanoscrit. Durant aquesta darrera setmana de novembre Núvol vol compartir la commemoració virtual amb els lectors. Podeu llegir les entregues anteriors aquí. 

Manuel de Pedrolo | Foto Colita

Manuel de Pedrolo | Foto Colita

Segon origen d’una segona Terra

menut

L’Alba saltà a l’aigua. Un home premé el botó del giny volador: l’aigua guspirejà.

–Hi havia més gent de la prevista.

–Tingues fe! Se’n sortiran!

Necessitaven els joves per repoblar la seva Terra, malferida per les Guerres de la Intolerància.

 

Mecanoinforme del darrer aterratge

Marc Pastor

La càpsula es va estavellar contra una casa feta de maons als afores de Tana, a Madagascar. Va matar-ne les dues persones que s’hi havien refugiat. Espantat, va ocultar-ne els cadàvers. Després, va descobrir que no hi havia ningú més.

 

Dídac, cabdill de Djlnl

Carles Molins

Fets: Matkaurn baixà a la granja cercant pistes sobre el seu fill quan una femella humana l’atacà. L’extingí fàcilment, però s’adonà que tenia un cadell negre. El dugué al planeta i ara ens ha muntat una rebel·lió de tres collons.

 

Un escrit de defensa

Víctor Martínez-Gil

Corren falsos rumors sobre els volvians a la galàxia. Terrestres: vau arribar a Pòlpia, no pas a Vòlvia. Com ens ha perjudicat sempre la semblança fonètica amb el nom d’un poble imperialista tan oposat al nostre tarannà comercial i pacífic!

 

Un origen gairebé mecanoscrit

Alícia Gili Abad

Violada per un nen soldat, era la darrera de la seva espècie. Però somrigué: havia guanyat. Portava dins seu l’origen d’una nova civilització, fill d’una Mti i un Huntu. Els seus fills ho conqueririen tot, sense odi. Amos del futur.

 

El futur nadó immune

Alfons Mallol

I buscà refugi en aquell món desconegut. La nau s’havia estavellat quan el pilot defallí, potser víctima de l’epidèmia que creien haver deixat enrere. Tanmateix, ella havia de sobreviure, aviat seria mare d’una criatura immune a aquella plaga tan letal.

 

Orígens del tercer origen

Sergi G. Oset

Un dia, els Déus van solcar els cels per insuflar-nos una espurna d’intel·ligència. Generacions de saures vam evolucionar en la foscor dels gorgs. Ara, petgem aquesta terra per reclamar les restes cendroses d’un imperi primigeni anomenat «Benaura, 300 metres».

 

Bèsties de càrrega

Ricard Ruiz Garzón

L’Eli Raures s’equivocava: aquest TT/7184, els volvians han tornat, i hem descobert el seu secret, el nostre: no som reals. Som un reality, un show, ciència-ficció vintage. Personatges creats per entretenir la gent de Vòlvia. Un tal Pedrolo ens inventà.