El MACBA obre concurs i presenta programa definitiu pel 2015

13.05.2015

El Museu inaugurarà sis exposicions, entre les quals destaca l’àmplia mostra del fons fotogràfic de Xavier Miserachs, custodiat pel MACBA,  així com la mostra de la Col·lecció i la de l’artista Sergi Aguilar. També s’han fet públiques les bases i el jurat del concurs públic intrernacional convocat per escollir un nou director que substitueixi Bartomeu Marí. 

macba-museu-dart-contemporani-barcelona

 

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona tanca el seu programa d’exposicions per a l’any 2015. El Consell General del Consorci, reunit ahir per tractar diversos temes a l’ordre del dia, ha estat informat del programa del MACBA, que es concreta en sis exposicions: Xavier Miserachs. BarcelonaDesitjos i necessitats. Noves incorporacions a la Col·lecció MACBASergi Aguilar. Revers/Anvers (1972-2015)Espècies d’espaisCarlos Bunga i Iman Issa. Heritage Studies. D’altra banda, els programes educatius i públics, aquests darrers especialment lligats als projectes expositius, giraran entorn de Xavier Miserachs. Barcelona; Sergi Aguilar. Revers/Anvers (1972-2015)Espècies d’espais i la presentació de la Col·lecció MACBA.

Destaca la mostra dedicada al fotògraf barceloní Xavier Miserachs, de qui el Museu custodia el fons artístic des de l’any 2011. Aquest fons està constituït per més de 80.000 documents, imatges fetes entre 1954 i 1998, documentació administrativa i alguns dels quaderns de notes de l’artista, que reflecteixen el procés de creació de les seves obres. El projecte expositiu inclourà l’exhibició del treball d’ordenació, catalogació i conservació que el MACBA ha fet durant aquests quatre anys.

Altres projectes destacats són la mostra dedicada a la Col·lecció MACBA, on es podran veure obres adquirides durant els darrers anys i mai exposades fins ara, així com l’exposició dedicada a Sergi Aguilar, que recorre més de quaranta anys de la pràctica escultòrica  de l’artista.

El programa d’exposicions per al 2015 es manté, doncs, quasi com estava previst a principis d’any. Les dues úniques excepcions respecte de la primera opció són l’exposició de l’artista Itziar Okariz –programada a l’espai El Gran Vidre al juny–, i l’exposició Art i Escriptura.

Un concurs públic per escollir un nou director

Durant la reunió del Consell General d’avui s’han aprovat i tancat les bases del concurs públic internacional previst per a l’elecció del futur director o futura directora del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, entre d’altres qüestions com la programació del 2015.

El procés de recepció de candidatures s’obre avui, dimarts 12 de maig, i s’allargarà fins al 30 de juny de 2015.

El jurat, format per Chris Dercon, membre del comitè assessor del MACBA; Alfred Pacquement, exdirector del Centre Pompidou; Pepe Serra, director del MNAC; Ignasi Aballí, artista; Emilio Álvarez, galerista; Xavier Antich, professor de filosofia; Jordi Sellas, representant de la Generalitat de Catalunya; Llucià Homs, representant de l’Ajuntament de Barcelona, i Ainhoa Grandes, representant de la Fundació MACBA, valorarà en una primera fase d’avaluació de mèrits l’excel·lència professional del candidat, el coneixement i les relacions amb el medi internacional de l’art contemporani, el coneixement de l’àmbit cultural català, així com els treballs i distincions que avalin la seva trajectòria professional. El comitè d’experts, en una segona fase, farà les entrevistes i elevarà tres propostes raonades de candidats al Consell General per tal que aquest nomeni la persona que haurà de dirigir el MACBA.

El candidat o candidata ha de demostrar habilitats de lideratge i es valorarà especialment la capacitat de gestionar i motivar l’equip humà que treballa al Museu. També és imprescindible la capacitat de representar el Museu en un ampli ventall d’àmbits i de construir i desenvolupar xarxes de relacions.

Les bases del concurs públic internacional estan publicades a: www.macba.cat.