El MACBA celebra els seus 20 anys

25.11.2015

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona fa 20 anys, i ho commemora amb una gran jornada festiva. El dissabte 28 de novembre des de les 10 h del matí fins a la mitjanit el Museu ho celebrarà amb una jornada de portes obertes.  Un bon moment per deixar enrere un any convuls i començar una nova etapa.

MACBA

MACBA

Per celebrar els seus 20 anys, el MACBA dóna l’oportunitat de visitar les exposicions en curs i, de manera extraordinària, també es podrà accedir a espais privats del Museu com són les Reserves, el Taller de Restauració, l’Arxiu i la Biblioteca.

A més, s’oferirà una marató de visites comentades cada hora en punt, d’11 h a 21 h, a les mostres de Sergi Aguilar. Revers/anvers; Desitjos i necessitats. Noves incorporacions de la Col·lecció MACBA; Espècies d’espais; Capella. Carlos Bunga; Miserachs. Barcelona i A. XMI. A més, tothom podrà accedir en qualsevol moment de la jornada a l’Auditori Meier per veure la projecció d’obres de la Col·lecció i, també, contemplar-la a la façana principal, a les 18 h de la tarda.

Pel públic familiar hi ha previst un happening de confeti a l’Atri del Museu, d’11 h a 19 h, i el taller Minitecnòlegs en acció!, a l’Espai Taller, en dues sessions de matí, 11 h i a la tarda, 16:30 h. Pels més menuts, a la zona de joc i descans, el nou espai familiar, s’hi durà a terme una activitat especial: Build a Sound amb Mónica Rikic. Al vespre serà el torn d’una edició especial del MACBA ES VIU amb dansa i concerts, a les 20 h Les Filles Föllen i a partir de les 22 h Internet2, Arponera i Flamaradas.

A l’entorn del MACBA, la festa continuarà amb un mercat gastronòmada VAN VAN. Les caravanes de cuina ocuparan els espais al voltant del Museu des de divendres 27 fins diumenge 29 de novembre.

El 28 de novembre també serà el punt de partida d’altres iniciatives per celebrar el 20è aniversari del Museu. Així, totes les persones nascudes el 1996 tindran un carnet d’Amic MACBA i, si ja són Amics o Família MACBA, podran renovar el seu carnet per només 20 €. Pels qui encara no ho són, s’oferirà el carnet amb un descompte del 30%, amb un cost de 35€. MACBA Store Laie farà una selecció de productes amb un 20% de descompte i, per cada compra superior a 20 €, una galeta feta amb la col·laboració d’Impulsem, cooperativa del Raval.

A les xarxes socials es podrà seguir la Festa sota el hashtag #20MACBA, i s’organitzarà un concurs fotogràfic a Instagram amb l’etiqueta #concurs20MACBA. Qui pengi la foto de la jornada més valorada pels usuaris rebrà un obsequi.

El MACBA és obert a tothom i la festa dels seu vintè aniversari, també. El Museu vol fer d’aquest esdeveniment una celebració compartida amb els qui han estat vinculats al MACBA aquestes darreres dues dècades i, també, amb aquells qui vulguin fer-se seu el Museu a partir d’ara. Cal destacar que durant aquest any, el Museu ha encetat una etapa de la mà d’un nou director, en Ferran Barenblit i celebra la seva història tot mirant cap al futur.

Podeu llegir a Núvol els articles de les exposicions que es poden veure actualment al MACBA, que són Sergi Aguilar. Revers/anvers; Desitjos i necessitats. Noves incorporacions de la Col·lecció MACBA; Espècies d’espais; Capella. Carlos Bunga; Miserachs. Barcelona