El MAC torna als carrers de Barcelona

20.09.2018

El festival Mercè Arts de Carrer (MAC) es desenvoluparà els dies 22, 23 i 24 de setembre a diversos espais de la ciutat. Com cada any, l’objectiu d’aquest festival és combinar l’art i les noves tecnologies, per “apropar la cultura contemporània a la ciutadania”, com indica Marta Almirall, directora de Festes de l’ICUB i programadora del festival.

Cirque Exalté, companyia de circ | Foto: ICUB

El MAC engloba espectacles de dansa, circ, teatre de carrer i altres actuacions, que tenen lloc a set espais públics de la ciutat: el Parc de la Ciutadella, el Passeig Lluís Companys, el Castell de Montjuic, el Parc de la Trinitat, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i el Palauet Albéniz. A més, com a novetat d’aquest any, el MAC arriba a la llera del riu Besós, amb l’objectiu de descentralitzar aquest festival, i fer que arribi al màxim de districtes barcelonins.

D’entre la gran quantitat d’actuacions que el MAC porta a la ciutat, n’hem fet una variada tria que contempla tots els espais on es desenvolupa el festival.

Antigua y Barbuda | Foto: ICUB

 

A la llera del Besós destaquen les actuacions de la companyia teatral Antigua y Barbuda, que proposa un retorn a les fires del passat. A part també pots gaudir de la zona habilitada per a picnic, amb foodtruck inclosos.

Guillaume Karpowicz | Foto: ICUB

 

El Castell de Montjuïc té el circ com a protagonista, i hi podràs trobar performances com les de l’artista francès Guillaume Karpowicz, tot un mestre del “diàbolo”.

 

Yor Dance | Foto: ICUB

 

A la Ciutadella hi haurà espectacles que juguen amb l’entorn del parc, tant de nit com de dia. En horari nocturn actua Yor Dance, dins la proposta “Ara Dones”. Aquesta companyia ens mostra com amb cadires de rodes també es pot realitzar una coreografia plena d’emotivitat.

Impact Brothers | Foto: ICUB

 

El Parc de la Trinitat ens ofereix una mostra molt variada de cultura i art urbà. Destaquen els moviments de break-dance Momentum Crew, originaris de Portugal, o la combinació de circ i danses urbanes dels andalusos Impact Brothers.

Efímer | Foto: ICUB

Efímer | Foto: ICU

 

Al Palauet Albérniz s’ofereixen espectacles dedicats al públic infantil. Els més petits podran riure amb els pallassos Los Barlou o gaudir del teatre de titelles d’Efímer.

David Berga | Foto: ICUB

 

A l’Antiga Fàbrica Estrella Damm la companyia artística de David Berga proposa un espectacle on els protagonistes són els autòmates del segle XIX. De fet, l’espai sencer estarà ambientat amb una estètica retro, inspirada en les fires antigues.

 

 

Una altra novetat de l’edició d’enguany és “la mirada a la dona” que s’ha volgut donar al festival, en paraules de Marta Almirall. Al Passeig dels Til·lers es desenvoluparà l’espectacle Ara dones, que combina actuacions de 5 artistes femenines de diferents nacionalitats. A més, totes les presentacions dels diversos escenaris estaran fetes per dones.

El MAC d’aquest any incorpora espectacles, protagonitzats per persones amb diversitat funcional. Marta Almirall explica que aquest tipus d’actuacions cada vegada “agafen més força i rigor artístic” i tenen la qualitat necessària “per formar part d’una programació professional”.

Així doncs, el festival MAC és un aparador de les arts de carrer, ja que agrupa 61 companyies nacionals i 25 d’internacionals que desenvoluparan 330 funcions i activitats per a tots els públics, tot fent servir els espais de Barcelona com a marc escenogràfic.