La gran llibreria de l’Ebre

Aquest cap de setmana torna la Fira del Llibre Ebrenc coincidint amb el Festival Litterarum d’espectacles literaris de Móra d’Ebre

Bernat Puigtobella

Bernat Puigtobella

Editor de Núvol.

Aquest cap de setmana torna la Fira del Llibre Ebrenc. Coincidint amb el Festival Litterarum d’espectacles literaris de Móra d’Ebre, s’hi exposaran més de 2.000 títols de temàtica ebrenca i de l’àrea d’influència de l’Ebre. La Fira s’ha convertit en una gran llibreria oberta de més de 500 metres quadrats, gestionada pels llibreters Bassa de Móra d’Ebre, Serret de Vall-de-Roures i Viladrich de Tortosa, el lobby ebrenc, com ells mateixos s’anomenen. L’any passat els vam entrevistar aquí i enguany esperem reveure’ls tan actius com sempre.

D'esquerra a dreta, Rafel Rovira, Sergio Bassa i Octavi Serret | Foto Bernat Puigtobella

En el marc de la fira se celebraran també presentacions de llibres entre divendres i diumenge. El dia 27 l’escriptor tortosí Jesús M. Tibau hi presentarà a les 18.30h No és la derrota, sinó el vent (Onada Edicions), un recull de trenta-cinc contes. Dissabte 28 a les 11h, en la segona onada d’actes, Ignasi Revés hi presentarà Històries de mar de la Costa Daurada i Delta de l’Ebre (Sidillà). En aquest recull hi trobareu enredades les millors històries que ens han deixat unes quantes generacions de pescadors del país, les il·lusions, els encerts i els fracassos de tantes vides lligades al mar.

El mateix dissabte a les 19h arriba un dels plats forts de la fira, la presentació d’un llibre singular, El nazi de Siurana (Ara llibres) de Toni Orensanz, una obra a cavall de la novel·la, el reportatge i l’assaig que ens explica la història d’un soldat nazi que es va refugiar a Catalunya després de la Segona Guerra Mundial i va viure molts anys amagat en un poble del Priorat. Com ha escrit Xavier Vega a Núvol, “el tema no és, pròpiament, la figura del nazi amagat al poble més bonic del Priorat (i, per tant, del món), sinó el relat de les peripècies físiques i intel·lectuals de l’autor, que va construïnt el relat mentre segueix les seves pistes, fins tancar el cercle”. Vegeu aquest vídeo sobre El nazi de Siurana.

Finalment, diumenge 29 a les 12h Francesca Aliern, una de les autores més prolífiques i més ben amagades de la literatura catalana, presenta Cafè de París (Cossetània). Aliern va començar autoeditant-se i amb els anys va anar construint un gruix de lectors que la seguia. Com afirmava en una entrevista publicada a Núvol, Aliern creu que “la senzillesa és la millor carta de presentació”. Un bon dia Jordi Farré, l’editor de Cossetània, la va captar i des d’aleshores li publica les novel·les regularment.

El mateix diumenge l’escriptora tortosina Cinta Arasa, col·laboradora de Núvol, presenta Les fades són calbes, un llibre de literatura infantil editat dins el segell Jollibre de Santillana. Arasa ha escrit una novel·la sobre el càncer per a nens. “Les fades són calbes no gosa explicar què és el càncer als nens, però els mostra situacions quotidianes en què es troba la Valèria durant la malaltia de la seva mare, i com s’hi enfronta”, ens diu l’autora. “La Valèria té por, però també sent la tendresa i la força de la seva mare. Ella és capaç de teixir un conte al voltant d’una frase que pronuncia la Valèria per defensar-se i defensar-la: –Les fades són calbes!

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació