El Klout de Vicent Partal

31.10.2014

Vicent Partal és un dels periodistes més influents de l’Estat espanyol, segons el rànquing elaborat per Klout. Partal n’ha ocupat el primer lloc aquesta setmana. Actualment es troba en segona posició, darrere de Risto Mejide. Entre els deu primers hi ha també periodistes catalans, com Germà Capdevila i Quim Monzó.

 

Vicent Partal

Vicent Partal

Klout mesura la influència d’un individu a la xarxa. Per influència, Klout entén primordialment l’habilitat de comminar els altres a actuar. Quan publiques contingut a la xarxa, Klout mesura com la teva comunitat respon al contingut que els proposes. Partal es mostra escèptic davant d’aquesta nova manera de mesurar la marca digital individual, i no amaga la seva perplexitat davant del rànquing de Klout, que el situa entre els periodistes més influents de l’Estat espanyol.

Per fer la seva auditoria, Klout recull dades de les xarxes socials i et dóna una puntuació global basada en el teu grau influència ‘online’. Klout obté aquestes dades de xarxes públiques, com pot ser el teu compte de Twitter, i de qualsevol altra xarxa social, com Facebook o Google +, Linkedin i Foursquare. Klout processa aproximadament tres bilions de continguts i els passa pel sedàs del seu algoritme per poder proporcionar cada matí una puntuació actualitzada.

“Només podem donar fe de la influència que som capaços de fer visible. Si pertanys a una xarxa privada a la qual Klout no té accés, no es podrà comptabilitzar”, diu Joe Fernández, cofundador i director general de Klout. Klout reconeix que en restringir la seva influència a les interaccions que es produeixen a la xarxa, hi ha tota una xarxa de relacions i d’influències existents a la vida real que queden fora del marc que abasta Klout. El radar de Klout cobreix Twitter, Facebook, Google +, Linkedin i Fotsquare, però aviat també monitoritzarà la repercussió d’un individu en comptes de YouTube, Instagram, Tumblr, Blogger, WordPress.com, Last.fm i Flickr. Klout encara no ha testat prou aquestes plataformes per incorporar-les al rànquing que elabora diàriament Klout.

Klout

El que Klout no mesura

Klout no mesura la teva influència al marge de les xarxes. La teva puntuació no canvia si et fas ric o famós. Tampoc guanyes punts encara que aconsellis a gent important si aquesta consultoria es produeix en un àmbit analògic, ‘offline’. Quan es calcula la puntuació del teu Klout individual, es valora sobretot la capacitat de moure la gent en un àmbit estrictament digital. Per exemple, probablement no hi ha ningú més influent al món que Barack Obama, però el president dels Estats Units té només un klout 87, inferior al que tenen molts altres influenciadors que tenen una gran influència a les xarxes.

Joe Fernández sosté que Internet està passant d’un paradigma centrat en la pàgina a un altre de centrat en la persona. “Entendre la influència de les persones serà un dels reptes més importants de la nostra generació”, diu el fundador de Klout. “Tot just som a les beceroles, i és probable que el marcador de Klout vagi evolucionant a mesura que incorporem noves variables.”

Podeu consultar el rànquing Klout de periodistes aquí.