El juliol més punk

El programa ‘MACBA es viu’ es trasllada als dijous durant mes de juliol amb una edició especial que pren com a punt de partida l’exposició PUNK

No Future, 2006, Jordi Colomer|MACBA

El programa ‘MACBA es viu’ es trasllada als dijous durant mes de juliol amb una edició especial que pren com a punt de partida l’exposició PUNK. Els seus rastres en l’art contemporani. Com a aperitiu us presentem una conversa entre Ferran Barenblit, director del MACBA, David G. Torres, comissari de l’exposició, i el filòsof Eloy Fernández Porta.

Félix Pérez-Hita, Antoni Hervàs i Corte Moderno, Dani Montlleó, María Pratts i Ulldeter seran els protagonistes d’aquesta edició especial d’estiu en què hi haurà música, art, documental, xerrades, vídeo, propostes multidisciplinars i algunes primícies. El cicle es desplega en quatre sessions úniques els dies 7, 14, 21 i 28 de juny, en què l’actitud punk desbordarà les sales d’exhibició i ocupa diverses localitzacions i formats arreu del museu.

La primera sessió, el dia 7 de juliol, el realitzador i crític cultural Félix Pérez-Hita impartirà una xerrada sobre les modernes formes de censura i repressió en les democràcies del benestar i sobre certs assumptes encara censurats. Pérez-Hita parlarà de l’art reprimit, i per fer-ho es fixarà en alguns precedents del punk, en la subterrània relació del MACBA amb aquest corrent cultural, de la visita de Raymond Pettibon al museu el 2002.

La segona sessió, que tindrà lloc dijous 14 de juliol, estarà dirigida per Antoni Hervàs i Corte Moderno que presenten Negociudad, un àlbum conceptual en la tradició de l’òpera rock, que narra l’èxode massiu de les classes rurals cap a la gran ciutat, en una obra que és alhora una revisitació del germen del pensament marxista i una descripció distòpica de la hipertròfia urbana actual. Hervás ha transformat Negociudad en un pop-up desplegable que il·lustra el disc amb el mateix títol editat per Terranova. El repte serà en aquest cas que el MACBA es converteixi en el mateix desplegable del disc.

En la tercera sessió, el dijous 21 de juliol, el director Dani Montlleó presentarà la projecció del documental Tito, the Phantom Monk (2015), una aproximació a la feina i la trajectòria vital de l’artista Tito Díaz (Barcelona, 1958). El director desembulla la trajectòria de Tito, un autor heterodox i extrem que passarà de personatge públic a artista amagat i desaparegut. Seguint l’estela de Ghost Dog de Jim Jarmusch, Tito Díaz es dissol i es converteix en un fantasma darrere de la seva pròpia obra, constituïda per tones i blocs de cabell, ossos de cabra, cavall, vaca que es converteixen en so, pintura, pedra i esquelets.

En la darrera sessió, el 28 de juliol, es tanca el juliol més punk del MACBA amb un concert a càrrec de Maria Pratts i Ulldeter La col·laboració entre Maria Pratts i Ulldeter s’inicia amb Atalaia, un projecte estrictament musical d’Aleix Clavera, membre d’Extraperlo i baixista habitual d’El Guincho, que va començar a gravar una col·lecció de cançons amb el pseudònim Ulldeter l’any 2009. Un cop completades les vuit pistes que componen Atalaia, Clavera va decidir, al costat de l’artista plàstica Maria Pratts, anar més enllà i convertir-lo en un diàleg multidisciplinari, en el qual cada cançó adoptés la forma d’instal·lació escultòrica. En aquest cas, reprenen el fil d’Atalaia per proposar nous reptes que presentaran en primícia al cicle el MACBA es viu.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació