El Grec més internacional

31.05.2012

Una altra mirada a la nostra realitat. Aquest és un dels objectius de la programació del Festival Grec d’enguany presentat avui per l’actual director Ramon Simó, i acompanyat de l’alcalde Xavier Trias i el tinent alcalde Jaume Ciurana. Els tres han remarcat que la voluntat del festival de ser internacional, innovador i participatiu. A més d’una ferma aposta per la creació catalana amb estrenes d’ autors com Josep Maria Miró o Victoria Szpunberg.

Ramon Simó a la presentació del Grec

 

Durant tot el mes de juliol es podran veure 68 espectacles de teatre, música, dansa i circ, dels quals una trentena són internacionals. Simó ha destacat els noms dels islandesos Vesturport, que presentaran Metamorphosis; una  innovadora adaptació del clàssic de Franz Kafka. També ha esmentat la companyia de dansa Marie Chouinard que ballaran les Variacions Goldberg de J.S. Bach amb crosses.

Ramon Simó ha explicat que “molts dels espectacles del Festival Grec d’enguany són multidisplinaris i barregen diverses tècniques per acostar-se al públic”. La companyia italiana Motus plantejaran el sentit de la revolta en el món actual amb els espectacles Too late! (Antigona) Contest #2 i Alexis, una tragèdia grega. L’altre gran protagonista del Grec serà la música, amb noms de casa nostra i internacionals.

El festival s’iniciarà el proper 30 de juny al passeig Lluís Companys amb el concert de La Troba Kung Fú, Canteca de Macao, i un espectacle de la companyia de teatre aeri Theater Tol. Al llarg de juliol també podrem gaudir d’Off the Record, un cicle de música amb artistes com Santi Balmes, Martirio o Quimi Portet. A més, tindrem  concerts de Carles Santos, Els Amics de les Arts i Juan Perro entre d’altres.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat la voluntat que la ciutat sigui coneguda per la creativitat, la cultura i la innovació. Per aquest motiu el Festival Grec també aposta per la creació catalana. Al Teatre Romea, per exemple,  hi podrem veure La senyoreta Júlia dirigida per Josep Maria Mestres. A més, s’estrenen autors com Josep Maria Miró amb El Principi d’Arquímedes o Victoria Szpunberg amb Boys don’t cry al Teatre Lliure.

Però la gran novetat del Grec és la presència definida del Circ, que per primera vegada compta amb un apartat amb personalitat pròpia. La companyia Escarlata Circus debutarà per primer cop a Barcelona i Tortell Poltrona celebrarà els 35 anys de professió. Un festival innovador, participatiu i internacional per poder gaudir de la cultura al bell mig de Barcelona.

 Twitter: @aidapallares

 

Etiquetes: